Επικοινώνησε μαζί μας : 23310 74073 ,γραμμή 24ωρης λειτουργίας

21 Σεπτεμβρίου – Διεθνής Ημέρα Ειρήνης

//21 Σεπτεμβρίου – Διεθνής Ημέρα Ειρήνης

21 Σεπτεμβρίου – Διεθνής Ημέρα Ειρήνης

Γιαπωνέζικο κουδούνι ειρήνης και άνθη κερασιάς στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ

Το κουδούνι της Ειρήνης δωρήθηκε από την Ένωση των Ηνωμένων Εθνών της Ιαπωνίας το 1954. Έχει γίνει παράδοση να χτυπούν το κουδούνι δύο φορές το χρόνο: την πρώτη ημέρα της άνοιξης, την εαρινή ισημερία και στις 21 Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας για την Ειρήνη 

Θέμα 2022: Τέλος στον ρατσισμό. Χτίστε την ειρήνη

Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 21 Σεπτεμβρίου. Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κήρυξε αυτήν την ημέρα ως ημέρα αφιερωμένη στην ενίσχυση των ιδανικών της ειρήνης, μέσω της τήρησης 24 ωρών μη βίας και κατάπαυσης του πυρός. Αλλά η επίτευξη αληθινής ειρήνης συνεπάγεται πολύ περισσότερα από την κατάθεση των όπλων. Απαιτεί την οικοδόμηση κοινωνιών όπου όλα τα μέλη αισθάνονται ότι μπορούν να ανθίσουν. Περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός κόσμου στον οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται ισότιμα, ανεξάρτητα από τη φυλή τους. Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες :

«Ο ρατσισμός συνεχίζει να δηλητηριάζει τους θεσμούς, τις κοινωνικές δομές και την καθημερινή ζωή σε κάθε κοινωνία. Εξακολουθεί να είναι η κινητήρια δύναμη της επίμονης ανισότητας. Και συνεχίζει να αρνείται στους ανθρώπους τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά τους. Αποσταθεροποιεί τις κοινωνίες, υπονομεύει τις δημοκρατίες, διαβρώνει τη νομιμότητα των κυβερνήσεων και… οι δεσμοί μεταξύ του ρατσισμού και της ανισότητας των φύλων είναι αναμφισβήτητες»

Καθώς οι συγκρούσεις συνεχίζουν να ξεσπούν σε ολόκληρο τον κόσμο, προκαλώντας τους ανθρώπους να φεύγουν, έχουμε δει φυλετικές διακρίσεις στα σύνορα. Καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να επιτίθεται στις κοινότητές μας, έχουμε δει πώς ορισμένες φυλετικές ομάδες έχουν πληγεί πολύ περισσότερο από άλλες. Καθώς οι οικονομίες υποφέρουν, έχουμε δει ρητορική μίσους και βία να απευθύνονται σε φυλετικές μειονότητες. Όλοι έχουμε έναν ρόλο να παίξουμε στην προώθηση της ειρήνης. Και η αντιμετώπιση του ρατσισμού είναι ένας κρίσιμος τρόπος συμβολής.

Μπορούμε να εργαστούμε για να διαλύσουμε τις δομές που εδραιώνουν τον ρατσισμό ανάμεσά μας. Μπορούμε να υποστηρίξουμε κινήματα για ισότητα και ανθρώπινα δικαιώματα παντού. 
Μπορούμε να μιλήσουμε ενάντια στη ρητορική μίσους – τόσο εκτός σύνδεσης όσο και διαδικτυακά. Μπορούμε να προωθήσουμε τον αντιρατσισμό μέσω της εκπαίδευσης και της επανορθωτικής δικαιοσύνης. Το θέμα του 2022 για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης είναι « Τέλος του ρατσισμού. Χτίστε την ειρήνη .” 
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών καθώς εργαζόμαστε για έναν κόσμο απαλλαγμένο από ρατσισμό και φυλετικές διακρίσεις. Ένας κόσμος όπου η συμπόνια και η ενσυναίσθηση υπερνικά την καχυποψία και το μίσος. Ένας κόσμος για τον οποίο μπορούμε πραγματικά να είμαστε περήφανοι.
ΠΗΓΗ ΟΗΕ
2022-09-21T07:59:36+00:00
Μετάβαση στο περιεχόμενο