Επικοινώνησε μαζί μας : 23310 74073 ,γραμμή 24ωρης λειτουργίας
ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ2023-08-31T17:33:09+00:00

Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης

“ΕΡΑΣΜΟΣ”

ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ

Οι Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης του «Έρασμου» υλοποιούνται στη Βέροια, τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια, με σκοπό οι συμμετέχοντες  να διερευνήσουν την αξία και τα όρια του εαυτού τους, να αναγνωρίσουν προσωπικές ανάγκες, επιθυμίες και συναισθήματα καθώς και να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα που διέπει τις ανθρώπινες σχέσεις.

Μέσα από ερεθίσματα που δίνονται στις συναντήσεις, οι συμμετέχοντες  έχουν την ευκαιρία να  εκφραστούν ελεύθερα, να πειραματιστούν, να επεξεργαστούν τις εμπειρίες τους, να αποκτήσουν επιπρόσθετες γνώσεις και να αναπτύξουν προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες.

Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης στη Νάουσα

Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης στη Βέροια

Ομάδα ελεύθερης συζήτησης και έκφρασης για την 3η ηλικία
ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ

Η «Ομάδα ελεύθερης συζήτησης και έκφρασης για την 3η ηλικία» του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» αποτελεί μια δράση δικτύωσης ηλικιωμένων ανθρώπων της τοπικής μας κοινωνίας, που συμμετέχουν σε συναντήσεις ποικίλης θεματολογίας βιωματικού χαρακτήρα, με πρωταγωνιστές τους ίδιους. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Virginia Satir στο σύγγραμμά της «Πλάθοντας ανθρώπους», «… Τα προχωρημένα χρόνια είναι η ηλικία που αρχίζει μια διαδικασία μεταβίβασης… καλούμαστε να αποχαιρετίσουμε εκείνο που υπήρξαμε και να καλωσορίσουμε αυτό που έρχεται….Χρήσιμο για αυτό θα ήταν ένα πρόγραμμα που θα βοηθούσε να σχηματιστεί η κατάλληλη δομή και να δημιουργήσουμε νέες βάσεις για να ζήσουμε τα όψιμα χρόνια…». Με τη νέα του δράση ο «Έρασμος» τιμά την 3η ηλικία, κοινωνώντας με τα ιδιαίτερα προβλήματα και τις αγωνίες της, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί αστείρευτο κεφάλαιο σοφίας και άντλησης εμπειρίας, κεφάλαιο γνώσης προς αξιοποίηση και πηγή συνειδητοποίησης ότι η ζωή δεν ήλθε μόνη, αλλά κάποιοι την έφεραν και μας την παρέδωσαν, ως μια σκυτάλη ευθύνης, αγάπης, προσφοράς και συνέπειας προς τις επόμενες γενιές.

Η ομάδα φιλοδοξεί να εμπνεύσει την αισιοδοξία και την αγωνιστικότητα για μια δυναμική παρουσία των ηλικιωμένων στην καθημερινότητα τους με το σύνθημα: «Το να γερνά το σώμα είναι αναπόφευκτο. Το να γερνά η ψυχή, όχι»!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περεταίρω πληροφόρηση και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του «Έρασμου» Μ. Αλεξάνδρου 17, στη Βέροια
Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00 – 14.00.
Στο τηλ. 23310 74073 ή στο Email: erasmos.veria@gmail.com

Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»

Μετάβαση στο περιεχόμενο