Επικοινώνησε μαζί μας : 23310 74073 ,γραμμή 24ωρης λειτουργίας
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΗΛΙΚΙΑ2023-09-07T17:35:37+00:00

Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης

“ΕΡΑΣΜΟΣ”

Διαδραστικό Εργαστήρι μουσικοθεατρικής αποτύπωσης ερμηνευτικών ρόλων για άτομα Τρίτης Ηλικίας

Με τη χρηματοδότηση του «ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα» στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σημεία Στήριξης», διοργανώσαμε και υλοποιήσαμε το εργαστήρι ως προέκταση της ήδη υπάρχουσας δράσης μας «Ομάδα ελεύθερης συζήτησης και έκφρασης με την 3η ηλικία».
Το «ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα» υποστηρίζει μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και συμβάλλουν στην κοινωνική βελτίωση, δίνοντας έμφαση στην Τρίτη Ηλικία.
Στη δράση συμμετείχαν 34 ηλικιωμένοι συμπολίτες μας άνω των 65 ετών από τη Βέροια και τη Μελίκη οι οποίοι χωρίστηκαν σε 2 ομάδες και παρακολούθησαν 12 θεματικές συναντήσεις από τις αρχές Ιουνίου έως τέλη Σεπτεμβρίου του 2021. Στόχος της δράσης ήταν η κατανόηση και η διαχείριση των συναισθημάτων μέσω της μουσικο-ψυχοθεραπευτικής μεθόδου, η αλλαγή στάσης ζωής, η αυτοβελτίωση, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμμετεχόντων μέσω της βελτίωσης της σωματικής, κοινωνικής, συναισθηματικής και πνευματικής τους υγείας που προσφέρουν ως συνδυαστικά εκφραστικά εργαλεία ο ρυθμός με τη μελωδία, την κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό.
Με το Διαδραστικό αυτό Εργαστήρι, ο «Έρασμος» θέλησε να τιμήσει την Τρίτη Ηλικία, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί αστείρευτο κεφάλαιο γνώσης προς αξιοποίηση και πηγή συνειδητοποίησης ότι η ζωή δεν ήλθε μόνη, αλλά κάποιοι μας την έφεραν και μας την παρέδωσαν ως μια σκυτάλη ευθύνης, αγάπης, προσφοράς και συνέπειας προς τις επόμενες γενιές με στόχο να νιώσουν οι ίδιοι ξανά πρωταγωνιστές στη ζωή.
Τη διοργάνωση ανέλαβε η επιστημονική ομάδα μας (Ψυχολόγος Ευμορφία Μήτσιου – Κοινωνική Λειτουργός Ολυμπία Λαζαρίδου) ενώ τη μουσική επιμέλεια – διδασκαλία η μουσικός – Σωτηρίου Αικατερίνη.
Ως επιστέγασμα των δράσεων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του «Διαδραστικού Εργαστηρίου Έκφρασης της Τρίτης Ηλικίας» και με τη συμμετοχή όλων των μελών των ομάδων, ο «Έρασμος» παρουσίασε διαδικτυακά το δρώμενο, «Τα όνειρα δεν έχουν ηλικία». Μια τρυφερή ωδή στο γήρας, «το γέρας της ζωής».

Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»

Μετάβαση στο περιεχόμενο