Επικοινώνησε μαζί μας : 23310 74073 ,γραμμή 24ωρης λειτουργίας

Ωδή στη μάνα”. Ποιοτικό, τρυφερό και ολοκληρωμένο το διαδικτυακό μουσικό δρώμενο του “Έρασμου”

//Ωδή στη μάνα”. Ποιοτικό, τρυφερό και ολοκληρωμένο το διαδικτυακό μουσικό δρώμενο του “Έρασμου”

Ωδή στη μάνα”. Ποιοτικό, τρυφερό και ολοκληρωμένο το διαδικτυακό μουσικό δρώμενο του “Έρασμου”

Ο “Έρασμος”, ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης της Ημαθίας, μας έχει συνηθίσει σε εκδηλώσεις ποιότητας γιορτάζοντας κάθε χρόνο τη Γιορτή της Μητέρας

Γράφει η Δήμητρα Σμυρνή

Σήμερα η εκδήλωση προσφέρθηκε στο κοινό διαδικτυακά και η γιορτή δεν έχασε ούτε το νόημά της ούτε την καλλιτεχνική της αξία.

Σε ένα μουσικό δρώμενο, που από τη μια είχε να δώσει όλα τα πρόσωπα της μάνας και την προσφορά της στον κόσμο κι από την άλλη να ενώσει τις καλλιτεχνικές δυνάμεις του τόπου σ’ ένα ενιαίο και αρμονικό σύνολο, αποδείχτηκε πως όλα είναι δυνατά, όταν υπάρχει η διάθεση της προσφοράς, μέσα από τον εθελοντισμό.

Η εκδήλωση σπονδυλώθηκε με έμπνευση από την Κατερίνα Πασιοπούλου, που ήταν υπεύθυνη για τα κείμενα και τη βιντεοσκηνοθεσία. Η σοβαρή μουσική επιμέλεια της Κατερίνας Σωτηρίου και η  σωστή τεχνική υποστήριξη του Γιώργου Μανίκα έδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το μουσικό δρώμενο το χαρακτήρισε η δροσερή από τη μια προσέγγιση της μορφής της μάνας από το παιδί κι από την άλλη η σοβαρή απεικόνιση της προσφοράς της στο παιδί της.

Η Μάνα Παναγία, η μάνα εργάτρια, η μάνα που της σκοτώνουν το παιδί της, η μάνα η καθημερινή, η απλή, η αθάνατη ελληνίδα μάνα, ακόμη και με τις υπερβολές της, έγιναν μικρά πορτρέτα πότε με το λόγο και κυρίως με τη μουσική και το τραγούδι.

Παιδικές φωνούλες και φωνές μεγάλων, εξομολογήσεις λατρείας για τη μάνα από παιδικά χείλη και τραγούδια μεγάλων συνθετών και στιχουργών τραγουδισμένα από καλλιτέχνες του τόπου έγιναν ένα δεμένο σύνολο που παρουσίασε προλογίζοντας η Μαργαρίτα Δαμιανίδου.

Ο”Έρασμος” και μέσα απ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες έδωσε με το διαδικτυακό του δρώμενό το στίγμα της παρουσίας του.  Εκφράζει πάντα την αγάπη του για τον συνάνθρωπο, την αγάπη και συμπαράστασή του στη γυναίκα που πάσχει, την αγάπη του στην πιο εξιδανικευμένη μορφή της, τη μάνα.

Πηγή: Faretra.info

2021-05-10T07:16:30+00:00
Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»

Μετάβαση στο περιεχόμενο