Επικοινώνησε μαζί μας : 23310 74073 ,γραμμή 24ωρης λειτουργίας

Δράση για την 25η Νοέμβρη- Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

//Δράση για την 25η Νοέμβρη- Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Δράση για την 25η Νοέμβρη- Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Με δυνατά και πλούσια συναισθήματα, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών του 1ου Δημοτικού Σχολείου, του 1ου ΕΠΑΛ και του 5ου Γυμνασίου Βέροιας,  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αφορμή την 25η Νοέμβρη- Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, το πρωί της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 2023 στην Πλατεία Δημαρχείου της πόλης μας.

Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, δώσαμε το δικό μας δυναμικό «παρών» αλλά και ένα ισχυρό – ηχηρό μήνυμα προτροπής και αφύπνισης για τον καθημερινό αγώνα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, με συνθήματα που γράψαμε σε μπαλόνια και πλακάτ και υψώσαμε, μαζί με τις νεανικές μας γροθιές, βάζοντας έτσι  ψηλά τον πήχη της ευθύνης όλων μας, ως αυριανών πολιτών και ως εγγυητών για μια κοινωνία χωρίς βία κατά των γυναικών.

Στο τέλος της εκδήλωσης τραγουδήσαμε, με τη βοήθεια της Καθηγήτριας Μουσικής του Σχολείου μας, κ. Βλέτση Βασιλικής, με τη συνοδεία αρμονίου, ένα χορωδιακό θεματικό τραγούδι – διασκευή του ιταλικού  “Canción sin Miedo”, με ελληνικό τίτλο: «Τραγουδάμε δίχως φόβο». Το τραγούδι αυτό γράφτηκε ως μουσική καταγγελία της έμφυλης βίας και των εκατοντάδων γυναικοκτονιών που κατακλύζουν τα δημοσιεύματα του εγχώριου και διεθνούς Τύπου.

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης  «ΕΡΑΣΜΟΣ» για την ευκαιρία που μας έδωσε να συμμετέχουμε σε μια τέτοια δράση.

Πηγή αναδημοσίευσης: https://1dim-veroias.ima.sch.gr/

2023-12-05T10:41:25+00:00
Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»

Μετάβαση στο περιεχόμενο