5 Σεπτεμβρίου – Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας

//5 Σεπτεμβρίου – Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας

5 Σεπτεμβρίου – Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας

Αν και ο “ΕΡΑΣΜΟΣ” θεωρεί την κάθε μέρα του ετήσιου ημερολογίου, μέρα εθελοντισμού και προσφοράς της έμπρακτης φιλανθρωπίας όλων μας, στη γειτονιά, στο χωριό, στην πόλη μας κ.ο.κ, ωστόσο δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην καθιερωμένη από τον ΟΗΕ ετήσια αυτή μέρα 5ης Σεπτεμβρίου, ως Διεθνούς Ημέρας Φιλανθρωπίας!

Καθιερώθηκε το 2012 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Σεπτεμβρίου, ημέρα αποδημίας της Μητέρας Τερέζας, που υπήρξε μία εμβληματική προσωπικότητα της διεθνούς φιλανθρωπίας.
Η σημερινή ημέρα τιμά όσους και όσες βοηθούν τα αναξιοπαθούντα μέλη της κοινωνίας και να προάγουν τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες σ’ όλο τον κόσμο. Η φιλανθρωπία, όπως και η έννοια του εθελοντισμού, εξασφαλίζει αληθινούς κοινωνικούς δεσμούς και συντελεί στη δημιουργία πιο συνεκτικών και κοινωνιών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Ο πρωταρχικός σκοπός της Διεθνούς Ημέρας Φιλανθρωπίας είναι να καλλιεργήσει τη συναίσθηση και να εξασφαλίσει ένα κοινό βήμα για δραστηριότητες συνδεόμενες με τη φιλανθρωπία, σε τοπικό, εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Πηγή: https://www.sansimera.gr

2019-09-26T09:13:03+00:00
Μετάβαση στο περιεχόμενο