Παρουσίαση βιβλίου:  «Παθήματα Γονέων»

//Παρουσίαση βιβλίου:  «Παθήματα Γονέων»

Παρουσίαση βιβλίου:  «Παθήματα Γονέων»

Το υπογράφουν οι Ψυχολόγοι  – ψυχοθεραπευτές,  Γιώργος Κίσσας και Χριστίνα Μιχαλοπούλου

Το βιβλίο «Παθήματα Γονέων» γράφτηκε από δυο ψυχολόγους – ψυχοθεραπευτές τον Γιώργο Κίσσα και τη Χριστίνα Μιχαλοπούλου και κυκλοφορεί από την εκδόσεις Αρμός.
Οι δυο θεραπευτές συντόνισαν τέσσερις συναντήσεις με γονείς, που καταγράφονται στο βιβλίο, σε ένα είδος ανοιχτών συζητήσεων πάνω σε αυτά που οι ίδιοι οι γονείς παθαίνουν καθώς τα παιδιά τους μεγαλώνουν.
Το ενδιαφέρον σε αυτό το βιβλίο είναι η προσέγγιση των δυο συγγραφέων που  πιστεύουν ότι για να βοηθήσεις ένα δυσκολεμένο παιδί δεν γίνεται παρά να αρχίσεις και να συνεχίσεις με τους γονείς του.
Τα προβλήματα όπως λένε και οι δυσκολίες στην ανατροφή των παιδιών είναι οικογενειακά προβλήματα.
Επίσης, συμπληρώνουν ότι μέσα από την εμπειρία τους, έμαθαν ότι όποτε ένας γονιός δυσκολεύεται ιδιαίτερα στην ανατροφή του παιδιού του είναι γιατί σ’ αυτή την ηλικιακή περίοδο και ο ίδιος σαν παιδί είχε αντίστοιχα τα περισσότερα προβλήματα.
Στα τέσσερα κεφάλαια του βιβλίου καλύπτεται αρχικά η φάση που οι γονείς περιμένουν και υποδέχονται το παιδί τους μέχρι την ηλικία των 3 ετών.
Κατόπιν καταπιάνονται με το θέμα του φύλου και της σεξουαλικότητας των παιδιών και αναφέρονται στις ηλικίες 3-8 ετών. Στη συνέχεια συζητιούνται δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς με παιδιά ηλικίας 8-12 ετών και τίθενται θέματα ορίων και αυστηρότητας. Το τελευταίο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο σε θέματα εφηβείας, ανεξαρτησίας και καλύπτει παιδιά ηλικίας 12-17 χρονών.
Το βιβλίο διαβάζεται ευχάριστα, τολμά να πει αλήθειες και στέκεται δίπλα στους γονείς που μέσα από την προσπάθεια τους να βοηθήσουν τα παιδιά τους καταδύονται στις δικές τους αναμνήσεις και βιώματα.  Μέσα στο κείμενο υπάρχουν πολλές ερωτήσεις γονιών όπως θα τις διατύπωνε ο καθένας αγγίζουν απορίες και διλήμματα που οι περισσότεροι γονείς αντιμετωπίζουν.

Πηγή: http://www.psychological-opinions.gr

2019-09-26T09:22:49+00:00