Στόχοι του Συλλόγου2018-10-27T16:16:04+00:00

Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης

“ΕΡΑΣΜΟΣ”

Στόχοι του Συλλόγου

Ιεραρχώντας τους επί μέρους στόχους του σκοπού του Συλλόγου μας θέτουμε προτεραιότητα στην προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού και γενικά στην ανάπτυξη της εθελοντικής δράσης και αλληλεγγύης στην δημιουργία τράπεζας χρόνου, στην ηθική και ουσιαστική στήριξη ατόμων μοναχικών και κατακεκλιμένων κάθε ηλικίας και φύλου, ατόμων που έχουν υποστεί κάθε μορφή βίας και κακοποίησης (ενδοοικογενειακή ή μη) στην συνδρομή για την αντιμετώπιση των ζητημάτων (νομικών και πρακτικών), που συνδέονται με την κάθε μορφή βίας, που εκδηλώνεται σωματικά, ψυχολογικά, λεκτικά, σεξουαλικά, οικονομικά και  κοινωνικά.

Μέλημά μας  μεταξύ άλλων είναι η ανάδειξη των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων, και ιδίως αυτών που αντιμετωπίζει η νέα γενιά και η Τρίτη ηλικία, η καταγραφή των προβλημάτων βίας και αποκλεισμού και η αναζήτηση λύσεων στο μέτρο, που μπορούν να αντιμετωπίσουν σε τοπικό επίπεδο.

Προσπάθειά μας είναι να δουλέψουμε συλλογικά, να εξασφαλίσουμε ένα τέτοιο τρόπο λειτουργίας, που θα ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, ώστε να νιώσουν και αυτοί την ανάγκη να κινηθεί αυτός ο δυσκίνητος μηχανισμός, που συντηρείται από την απάθεια, αδιαφορία και τον ωχαδερφισμό.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους νέους να βοηθήσουν σε αυτό, στον βαθμό που θα δώσουν νέα δυναμική και να φέρουν νέα κουλτούρα στην εν γένει λειτουργία του συλλόγου μας

Αναζητώντας λύσεις στη βάση της συνεργασίας με άλλους φορείς, συλλόγους, που έχουν ίδιους ή παρεμφερείς σκοπούς με τον σύλλογό μας και διακατέχονται από τις ίδιες αγωνίες με εμάς, καλούμε  όλους τους πολίτες να πιστέψουν στην δύναμή τους, ώστε να ενεργοποιηθούν στην ελπίδα μιας νέας κοινωνικής προοπτικής.

΄Εχομε επίγνωση των δυσκολιών. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα οργανωτικά ζητήματα του συλλόγου μας, ώστε να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε με αποτελεσματικότητα, για να δοθούν λύσεις σε ζητήματα, που απασχολούν δυστυχώς άτομα πολλών κοινωνικών ομάδων.

Ο Σύλλογός μας αγκαλιάστηκε από τον Σεβασμιότατο  μητροπολίτη μας, τον Δήμο Βέροιας,  από τοπικούς και άλλους φορείς, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς για το ενδιαφέρον και την συνδρομή τους, αλλά και από άτομα ουσίας, που κατά μόνας  χωρίς θόρυβο και τυμπανοκρουσίες έχουν τάξει τον εαυτό τους στην υπηρεσία του ανθρώπου, από άτομα που το μόνο κίνητρό τους είναι η αγάπη για τον άνθρωπο.

΄Εχοντας στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας τον ΑΝΘΡΩΠΟ και υιοθετώντας την ρήση του Ν.Μαντέλλα «Λίγη βοήθεια είναι προτιμότερη από πολύ οίκτο» σας καλούμε να συμμετάσχετε στην προσπάθειά μας ,για την ευόδωση των στόχων του συλλόγου μας.

΄Εχοντας στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας τον ΑΝΘΡΩΠΟ και υιοθετώντας την ρήση του Ν.Μαντέλλα «Λίγη βοήθεια είναι προτιμότερη από πολύ οίκτο» σας καλούμε να συμμετάσχετε στην προσπάθειά μας ,για την ευόδωση των στόχων του συλλόγου μας.