Επικοινώνησε μαζί μας : 23310 74073 ,γραμμή 24ωρης λειτουργίας

“FEMICIDIO”: H ταινία – ντοκιμαντέρ της Νίνας Μαρίας Πασχαλίδου για τη φονική βία κατά των γυναικών

//“FEMICIDIO”: H ταινία – ντοκιμαντέρ της Νίνας Μαρίας Πασχαλίδου για τη φονική βία κατά των γυναικών

“FEMICIDIO”: H ταινία – ντοκιμαντέρ της Νίνας Μαρίας Πασχαλίδου για τη φονική βία κατά των γυναικών

Τετάρτη – 23 Νοεμβρίου  στις 7:00 μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας
Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Βέροιας σας προσκαλεί όλες και όλους να ενώσουμε τις φωνές και την δύναμή μας ώστε να διαχειριστούμε την άνοδο των κρουσμάτων βίας στην κοινωνία μας.
Η «Δύναμή μας είναι στο εμείς!». Στις 23 Νοεμβρίου ημέρα Τετάρτη στις 7:00 μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “FEMICIDIO” το οποίο πραγματεύεται την ενδοοικογενειακή βία και την βία κατά των γυναικών μέσα από την διήγηση αληθινών ιστοριών. Η σκηνοθεσία είναι μέσα από τα μάτια μιας Ελληνίδας σκηνοθέτη, της Νίνας Μαρίας Πασχαλίδου.
Η βία στην κοινωνία μας σήμερα είναι σε άνοδο και αφορά όλους μας! Δεν έχει ηλικία, εθνικότητα, θρησκεία αλλά συνήθως έχει φύλο και αυτό είναι το γυναικείο φύλο.
Ενώνουμε τις φωνές μας με κύριο στόχο, να δημιουργήσουμε έναν πιο ασφαλή κόσμο για τα παιδιά μας.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τις μελωδίες της Σχολικής Χορωδίας Βέροιας και της Χορωδίας του Π.Μ.Σ. «Αιγές Βεργίνα» υπό τη διεύθυνση της κ. Ελένης Αναγνώστου Eleni Anagnostou.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Μπορείτε να προμηθευτείτε τις προσκλήσεις από το Δήμο Βέροιας, από το ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ , τον Σύλλογο κοινωνικής παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης “Έρασμος” και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας.

FEMICIDIO – Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ
Στο FEMICIDIO παρουσιάζονται ιστορίες έμφυλης βίας που συγκλόνισαν την Ιταλία από τον Βορρά έως το Νότο. Η Laura Roveri, μια 28χρονη δασκάλα γιόγκα, δέχτηκε 15 μαχαιριές από τον πρώην φίλο της. Επέζησε της επίθεσης και έγινε σύμβολο ενδυνάμωσης για τις γυναίκες στην Ιταλία, όπου μία γυναίκα δολοφονείται ανά τρεις ημέρες! Η Nunzia Maiorano και η Alba Chiara Baroni δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους τους, όπως επίσης και η Lorena Quaranta, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι οικογένειες και οι φίλοι τους βιώνουν τη σκληρή απώλεια των αγαπημένων τους και συντάσσονται στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης για το λυπηρό αυτό φαινόμενο.

Στο ντοκιμαντέρ FEMICIDIO ειδικοί, κοινωνιολόγοι και πολιτικοί καταθέτουν τις απόψεις τους για το φλέγον ζήτημα των γυναικοκτονιών, που αντιμετωπίζει όχι μόνο η Ιταλία αλλά και πολλές χώρες στον κόσμο. Η ταινία, η οποία είναι συμπαραγωγή με το κανάλι Al Jazeera, έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο 2022.

Σκηνοθεσία: Nίνα Μαρία Πασχαλίδου | Ελλάδα, Ιταλία | 68′ | 2022 

2022-11-17T08:12:34+00:00
Μετάβαση στο περιεχόμενο