Επικοινώνησε μαζί μας : 23310 74073 ,γραμμή 24ωρης λειτουργίας

Προσωρινή ανακωχή στην ενδοοικογενειακή βία παρά το… «Μένουμε Σπίτι»;;;

//Προσωρινή ανακωχή στην ενδοοικογενειακή βία παρά το… «Μένουμε Σπίτι»;;;

Προσωρινή ανακωχή στην ενδοοικογενειακή βία παρά το… «Μένουμε Σπίτι»;;;

Δεν επαναπαυόμαστε – ο “ΕΡΑΣΜΟΣ” πάντα σε επιφυλακή!

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας https://www.patris.gr/ “…λιγότερες καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία από κάθε άλλη φορά δέχονται το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικές Αρχές, αλλά όπως λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ είναι άγνωστο μέχρι πότε θα κρατήσει αυτό, ενώ φοβούνται ότι λόγω της παραμονής όλων μας στα σπίτια η  ήρεμη εικόνα που παρατηρείται είναι πολύ πιθανό  να αλλάξει. Σε παλαιότερο δημοσίευμα μας (Νοέμβριος 2019), αστυνομικοί που γνώριζαν τη σκληρή πραγματικότητα που υπάρχει στο Ηράκλειο Κρήτης, είχαν καταγράψει 90 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας μόνο στην πόλη και σε ορισμένα χωριά  του Ηρακλείου, το 2018. Μέχρι προσφάτως, προ κοροναϊού, οι Αρχές λάμβαναν καθημερινά τηλεφωνικές καταγγελίες και επενέβαιναν σε  περιστατικά στα οποία τις περισσότερες φορές ο άνδρας χτυπούσε τη σύζυγό του, αλλά ακόμα και τα παιδιά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίες καταγγελίες που έγιναν ήταν πριν δυο με τρεις ημέρες, αλλά ήταν πολύ λιγότερες από το πρόσφατο παρελθόν. «Τα τμήματα συνεχίζουν να δέχονται καταγγελίες είτε τηλεφωνικά είτε με φυσική παρουσία» σχολίασε αστυνομικός, ο οποίος έχει εικόνα για το συγκεκριμένο θέμα…”

Δεν επαναπαυόμαστε – ο “ΕΡΑΣΜΟΣ” πάντα σε επιφυλακή!

Ωστόσο επειδή ο εγκλεισμός που επεβλήθη δια νόμου στο σύνολο των πολιτών της χώρας μπορεί να καταστήσει κάθε σπίτι και ανά πάσα στιγμή εστία διόγκωσης φαινομένων παθογένειας και μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και η κακοποιητική διάθεση και συμπεριφορά που μπορεί να εκφραστεί με οποιαδήποτε εκδοχή ενδοοικογενειακής βίας, οφείλουμε ΟΛΟΙ να είμαστε σε αυξημένη εγρήγορση!
Σε ό,τι αφορά την Ημαθία και την ευρύτερη περιοχή, ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης “ΕΡΑΣΜΟΣ” σας υπενθυμίζει ότι κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με την επιστημονική ομάδα μας:

  • Ο Ξενώνας Προσωρινής Φιλοξενίας εξυπηρετεί κανονικά επείγοντα περιστατικά θυμάτων βίας και κακοποίησης που χρήζουν Α/θμιας ένταξης και φροντίδας, με αυστηρότατη τήρηση του πρωτοκόλλου υγειονομικής ασφάλειας που θέτει η πολιτεία.
  • Οι υπηρεσίες διαπροσωπικής συμβουλευτικής – ψυχοκοινωνικής στήριξης παρέχονται από τους ειδικούς της δομής (Ψυχολόγους – Κοινωνική Λειτουργό) τηλεφωνικώς και ΟΧΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ.

Η τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας 2331074073 με τον «Έρασμο» λειτουργεί αδιαλείπτως σε 24ωρη βάση.

Επικοινωνήστε μαζί μας και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: erasmos.veria@gmail.com

2020-03-27T16:00:10+00:00
Μετάβαση στο περιεχόμενο