Επικοινώνησε μαζί μας : 23310 74073 ,γραμμή 24ωρης λειτουργίας

Τα «Παιδιά της Άνοιξης» στο θεματικό εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης του «Έρασμου» για ΑμεΑ

//Τα «Παιδιά της Άνοιξης» στο θεματικό εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης του «Έρασμου» για ΑμεΑ

Τα «Παιδιά της Άνοιξης» στο θεματικό εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης του «Έρασμου» για ΑμεΑ

Με εργαλεία αλλά και ζητούμενα την αυτοαντίληψη, την αυτοεκτίμηση, την αυτοαξία και την αυτοαποτελεσματικότητα

Μέσα από ένα χαρούμενο αλλά κι εποικοδομητικό δίωρο δημιουργικής απασχόλησης στα γραφεία του «Έρασμου», επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 17στη Βέροια, πολλά από  τα «Παιδιά της Άνοιξης» του το ΚΔΗΦ ΑμεΑ της Αλεξάνδρειας συμμετείχαν, το πρωί της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου, στη δράση του Συλλόγου ανακαλύπτοντας χαρίσματα και δεξιότητες μέσα από τη ζωγραφική και τη συζήτηση.
Την ομάδα συντόνισε η Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια και Ψυχολόγος του «Έρασμου» Έμυ Μήτσιου, βάζοντας τα παιδιά που συμμετείχαν να ζωγραφίσουν σε ένα χαρτί το περίγραμμα του χεριού τους, γράφοντας πάνω σε κάθε δάκτυλο τα ονόματα των πιο σημαντικών ανθρώπων της οικογένειάς τους αλλά και φίλων τους και μέσα από τη συζήτηση και τις συγκρίσεις των αποτυπώσεων να γίνει μια ανιχνευτική συζήτηση διαφορών και ομοιοτήτων.
Μια διαδικασία που αποκωδικοποιεί στην πράξη συμπεριφορές και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στις έννοιες της αυτοαντίληψης, της αυτοεκτίμησης, της αυτοαξίας και της αυτοαποτελεσματικότητας και στο πώς αυτές συνδέονται με τη γνωστική δεξιότητα, την κοινωνική, αθλητική ικανότητα και άλλες πτυχές λιγότερο ή περισσότερο αναδεδειγμένες της προσωπικότητας.
Η συνάντηση με τα «Παιδιά της ‘Ανοιξης» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανοιχτής συνεργασίας κοινωνικής δικτύωσης των δύο δομών, με στόχο την από κοινού οργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων με κοινά οφέλη.

 

 

2020-02-19T12:04:54+00:00
Μετάβαση στο περιεχόμενο