«Το να μεγαλώνεις είναι αναπόφευκτο… το να γερνάς όμως, προαιρετικό»!

//«Το να μεγαλώνεις είναι αναπόφευκτο… το να γερνάς όμως, προαιρετικό»!

«Το να μεγαλώνεις είναι αναπόφευκτο… το να γερνάς όμως, προαιρετικό»!

«Ομάδα ελεύθερης έκφρασης και συζήτησης για την 3η ηλικία» του «Έρασμου»

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη και η 2η συνάντηση της Ομάδας ελεύθερης έκφρασης και συζήτησης για την 3η ηλικία στα γραφεία του «Έρασμου» (Μ. Αλεξάνδρου 17, Βέροια), του νέου ετήσιου κύκλου του συγκεκριμένου Βιωματικού Εργαστηρίου που συντονίζει η Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια και Ψυχολόγος του Συλλόγου Έμυ Μήτσιου.
Στο επίκεντρο της θεματολογίας που πραγματεύτηκε η εισηγήτρια και συζήτησε με τους συμμετέχοντες, βρέθηκε η ιδέα της ενεργούς γήρανσης που αναλύεται ως έννοια στο τρισκελές θετικών επιδράσεων προς:
– Τον εαυτό μας
– Την υγεία μας
– Την προσέγγιση του κόσμου
Μια έννοια που «φιλτράρει» την ωριμότητα, ως εν δυνάμει συνειδησιακή εξέλιξη της προσωπικότητας των ηλικιωμένων, όχι τόσο ως προς το ηλικιακό αλλά ως προς το πνευματικό μέτρο της δημιουργικότητας και της χρησιμότητάς τους στο ευρύτερο κοινωνικό πλέγμα. Προς κατανόηση και καλύτερη αφομοίωση του ζητούμενου της συνεδρίας οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν, καθ’ υπόδειξη της Ψυχολόγου, σχετικό ερωτηματολόγιο.

Οι συναντήσεις της «Ομάδας ελεύθερης έκφρασης και συζήτησης για την 3η ηλικία» διεξάγονται κάθε Τετάρτη στις 10.30π.μ. στα γραφεία του «Έρασμου» Μ. Αλεξάνδρου 17, στη Βέροια.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περεταίρω πληροφόρηση και δηλώσεις συμμετοχής Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00 – 14.00. Στο τηλ. 23310 74073 ή στο
Email: erasmos.veria@gmail.com

2020-02-19T11:53:28+00:00