Τραγούδι-μήνυμα για τη σεξουαλική κακοποίηση από τον Μάνο Τάκο

//Τραγούδι-μήνυμα για τη σεξουαλική κακοποίηση από τον Μάνο Τάκο

Τραγούδι-μήνυμα για τη σεξουαλική κακοποίηση από τον Μάνο Τάκο

Τρεις ιστορίες κακοποίησης συνθέτουν το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Μίλα», που είναι αφιερωμένο στο ελληνικό #MeToo

Αντλώντας την έμπνευσή του από τις καταγγελίες για σεξουαλική, λεκτική και σωματική βία που «ταρακούνησαν» τον χώρο του θεάματος, ο καλλιτέχνης Μάνος Τάκος δημιούργησε και ερμηνεύει ένα κομμάτι, το οποίο στέλνει ένα από τα πιο ηχηρά μηνύματα αυτής της περιόδου: σπάστε τη σιωπή, μιλήστε!

«Οι δημόσιες εξομολογήσεις της Ζέτας Δούκα, της Κατερίνας Λέχου και του Δημήτρη Μοθωναίου με άγγιξαν πολύ» δηλώνει στην «Espresso» και συνεχίζει: «Τότε μπήκε στο μυαλό μου η ιδέα γι’ αυτό το τραγούδι. Αλλωστε είναι πολλοί και οι δικοί μου άνθρωποι που έχουν βιώσει εμπειρίες κακοποίησης στο παρελθόν. Προσωπικά μού έχουν γίνει πολλές ανήθικες προτάσεις ανά περιόδους, και από μεγάλα ονόματα, γυναίκες και άντρες, αλλά ήμουν πάντα πολύ αυστηρός.

Είναι κι αυτό ένα είδος σεξουαλικής παρενόχλησης, γιατί ο τρόπος που σε προσεγγίζει κάποιος καμιά φορά είναι χυδαίος, κάτι που δηλώνει έλλειψη σεβασμού. Το θέμα είναι ότι εγώ είχα το σθένος να αντιδράσω σε κάθε περίπτωση. Πολλά παιδιά, δυστυχώς, την πατάνε, δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν και κάπως έτσι φτάνουμε στα χειρότερα. Με το “Μίλα” θέλησα να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου στο ελληνικό #MeToo μέσα από τη μουσική, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να μιλάμε και να μη δεχόμαστε την κακοποίηση οποιασδήποτε μορφής».

Το τραγούδι του Μάνου Τάκου θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα από την Icon Music μαζί με βιντεοκλίπ, το οποίο θα θυμίζει ταινία μικρού μήκους και θα έχει πασίγνωστους συμμετέχοντες: Σπύρος Μπιμπίλας, Μυρτώ Αλικάκη, Πέτρος Λαγούτης και Σπύρος Θεοδόσης.

Από οντισιόν

«Οταν έγιναν τα γυρίσματα, ήταν σαν να είχαμε περάσει από οντισιόν τους ανθρώπους αυτούς, ταίριαξαν απίστευτα στους ρόλους τους, ακόμα και τα μικρά παιδιά που συμμετέχουν στο κλιπ: ο Αρης, που είναι γιος του ηθοποιού Στέλιου Κρητικού, η Κωνσταντίνα και η Πέρσα. Την επιμέλεια του κλιπ είχα εγώ σε συνεργασία με τους ανθρώπους της εταιρίας μου, τους Ιωσήφ Κοτσιφάκη, Μάνο Δεδεβέση και Πάνο Βλασακούδη» αναφέρει ο καλλιτέχνης και στη συνέχεια μας αποκαλύπτει το ρεφρέν του τραγουδιού του.

«“Αν πονάς, μη φοβάσαι, θα είμαι δίπλα σου σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Κοίτα μπροστά και να θυμάσαι: ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πάντα πιο δυνατό”… Το τελευταίο είναι και μότο ζωής για μένα» σχολιάζει. Οσο για το story του βιντεοκλίπ, αρχίζει με μια ιστορία ενδοοικογενειακής βίας. Ο πατέρας είναι κακοποιητικός απέναντι στη γυναίκα του, με την κακοποίηση να περνάει τελικά και στα παιδιά τους, από τη στιγμή που η μητέρα την αποδέχεται. Μοιραία γίνεται και ο γιος κακοποιητικός, κάνοντας bullying σε συνομήλικούς του, ενώ η κόρη, η οποία πηγαίνει σε θεατρική οντισιόν και πέφτει θύμα κακοποίησης από τον σκηνοθέτη, δεν αντιδρά επίσης. Οταν όμως η μητέρα στο τέλος μιλάει και σηκώνεται και φεύγει, τότε αλλάζει και η συμπεριφορά των παιδιών. Η συνέχεια επί της οθόνης…

Πηγή: https://www.espressonews.gr/

2021-04-08T07:45:44+00:00