«Το Κόκκινο Μπαλόνι»: Ένα αριστούργημα 35 λεπτών που αξίζει να δείτε με τα παιδιά σας (VIDEO)

//«Το Κόκκινο Μπαλόνι»: Ένα αριστούργημα 35 λεπτών που αξίζει να δείτε με τα παιδιά σας (VIDEO)

«Το Κόκκινο Μπαλόνι»: Ένα αριστούργημα 35 λεπτών που αξίζει να δείτε με τα παιδιά σας (VIDEO)

Απόψε απολαύστε με τα παιδιά στο σπίτι την εξαιρετική ταινία μικρού μήκους «Το κόκκινο μπαλόνι». Ένα φιλμάκι περίπου 35 -37 λεπτών που χωρά, όμως, την τεράστια έννοια της φιλίας και της αφοσίωσης με τη μορφή ενός κόκκινου μπαλονιού, μίας μαγικής, φανταστικής ιστορίας.

Η υπόθεση

Η Υπόθεση

Παρίσι, δεκαετία του 1950. Ένα μικρό αγόρι, ο Pascal βρίσκει δεμένο σε έναν στύλο στο δρόμο ένα κόκκινο μπαλόνι. Το παίρνει μαζί του και από εκείνη τη στιγμή τον ακολουθεί παντού, αφοσιωμένο ολοκληρωτικά. Γίνεται ο αγαπημένος του φίλος, πιστός και κατακόκκινος. Αυτή η αφοσίωση του μπαλονιού προκαλεί, ωστόσο, τη ζήλεια των άλλων αγοριών που παίζουν στο δρόμο. Κι εκεί ο σκηνοθέτης αποτυπώνει το πόσο σκληρά μπορούν να γίνουν τα παιδιά προκειμένου να αποκτήσουν κάτι που δεν τους ανήκει, μόνο και μόνο να το κατατρέψουν στο τέλος.

Διθυραμβικές κριτικές και βραβεία

Το «Κόκκινο Μπαλόνι» σκηνοθετήθηκε το 1956 από τον Αλμπέρ Λαμορίς και στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι ο ίδιος του ο γιος, ο Pascal.Την ίδια χρονιά κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών (για ταινία μικρού μήκους) και έναν χρόνο αργότερα γίνεται η μοναδική ταινία μικρού μήκους που θα κερδίσει Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου. Η ταινία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, ήταν μία εξαιρετική εμπορική επιτυχία της εποχής και λατρεύτηκε σε όλον τον κόσμο από μικρούς και μεγάλους.

Χωρίς διαλόγους, με μοναδικά εφέ

Το Κόκκινο Μπαλόνι ή «Le Ballon Rouge» δεν έχει διαλόγους, καθώς η δύναμη της εικόνας, της μουσικής και των συναισθημάτων, κάνει τα λόγια να περιττεύουν. Ακούγονται μόλις οι τρεις παρακάτω ατάκες: «Μπορείτε να κρατήσετε το μπαλόνι μου, όσο θα είμαι στην τάξη; Αλλά μην το αφήσετε να φύγει» «Άντε βιάσου, βγες. Φύγε από δω, μικρό ζιζάνιο» «Πιάστε τον! Το έχω!» Τα εφέ του ξεπερνούν κάθε προσδοκία, αν αναλογιστεί κανείς την εποχή που γυρίστηκε. Οι συμβολισμοί μοναδικοί. Το κόκκινο έρχεται σε αντίθεση με το γκρίζο μεταπολεμικό τοπίο και τα χρώματα στο τέλος με τη μορφή των πολύχρωμων μπαλονιών που ταξιδεύουν στον ουρανό, συμβολίζουν την ελπίδα.

Εμείς σας δίνουμε το link και πιστεύουμε πως αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε μισή ωρίτσα για αυτήν την πολύ όμορφη ταινία!

Πηγή αναδημοσίευσης: https://www.infokids.gr/

2022-07-07T08:52:53+00:00
Μετάβαση στο περιεχόμενο