5 Σεπτεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας

//5 Σεπτεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας

5 Σεπτεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας

Σήμερα Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας και τιμά όσους βοηθούν εθελοντικά τους συνανθρώπους τους

5 Σεπτεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας

Η Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Σεπτεμβρίου, ημέρα αποδημίας της Μητέρας Τερέζα, αποτελώντας φόρο τιμής προς την ίδια.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε τον εορτασμό της ημέρας το 2012 μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η φιλανθρωπία, όπως και η έννοια του εθελοντισμού, παρέχουν πραγματικό κοινωνικό δεσμό και συμβάλλουν στη δημιουργία περισσότερο ανθεκτικών, περιεκτικών κοινωνιών.

Η φιλανθρωπία μπορεί να ανακουφίσει τις χειρότερες συνέπειες των ανθρωπιστικών κρίσεων. Μπορεί ακόμη να βοηθήσει τις δημόσιες υπηρεσίες στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση, τη στέγαση και την προστασία των παιδιών.

Βοηθά στην πρόοδο του πολιτισμού, της επιστήμης, του αθλητισμού και στην προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς. Προωθεί επίσης τα δικαιώματα των περιθωριοποιημένων και των μη προνομιούχων και διαδίδει το μήνυμα της ανθρωπότητας σε συγκρουσιακές καταστάσεις.

Ο πρωταρχικός σκοπός της Διεθνούς Ημέρας Φιλανθρωπίας είναι να καλλιεργήσει τη συναίσθηση και να εξασφαλίσει ένα κοινό βήμα για δραστηριότητες συνδεόμενες με τη φιλανθρωπία, σε τοπικό, εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Πηγή αναδημοσίευσης:  https://www.sportime.gr/

2023-09-05T13:04:44+00:00
Μετάβαση στο περιεχόμενο