Επικοινώνησε μαζί μας : 23310 74073 ,γραμμή 24ωρης λειτουργίας

Τη νέα του στέγη εγκαινίασε χθες ο «Έρασμος» στο κέντρο της Βέροιας

//Τη νέα του στέγη εγκαινίασε χθες ο «Έρασμος» στο κέντρο της Βέροιας

Τη νέα του στέγη εγκαινίασε χθες ο «Έρασμος» στο κέντρο της Βέροιας

Δεκατρία χρόνια συμπληρώνει φέτος ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» της Βέροιας, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει προβλήματα κακοποίησης γυναικών και να στηρίξει τόσο τις ίδιες, όσο και τα παιδιά τους.
Εκ του αποτελέσματος και του έργου του Συλλόγου, οι λειτουργικές ανάγκες, η γραμματειακή υποστήριξη, η συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη των γυναικών από ειδικούς επιστήμονες, αυξάνεται χρόνο με το χρόνο και σήμερα ο Σύλλογος έχει ήδη πέντε εργαζόμενους. Σοβαρό πρόβλημα  όμως, προέκυψε τα τελευταία χρόνια και με τον χώρο στέγασης του Συλλόγου αλλά και του ανεξάρτητου ξενώνα. Μπροστά σ’ αυτήν την ανάγκη, με την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας και των αρμόδιων αντιδημάρχων και υπαλλήλων, ο Έρασμος μίσθωσε έναν νέο χώρο επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 17, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν χθες Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, στις 5.00 το απόγευμα, παρουσία πλήθους κόσμου, της πρώην Προέδρου κας Ειρήνης Χαμαλή, εκπροσώπων Τοπικών και  πολιτικών  Αρχών, (Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, Τεχνικών Αλ. Τσαχουρίδης και Παιδείας Συρμούλα Τζήμα και ο  πρ. υπουργός Άγγ. Τόλκας) του Διοικητή Ι Μεραρχίας Σ. Κολοκούρη, του εκπροσώπου της Διεύθυνσης Αστυνομίας κ. Νιώπα, εκπροσώπων επιστημονικού κόσμου, κοινωνικών φορέων, εθελοντών και φίλων του Συλλόγου.
Τον αγιασμό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης κ. Σωσίπατρος Πιτούλιας, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη, ενώ ο δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Σύλλογο για τη συνεισφορά του στην κοινωνία του Δήμου Βέροιας και δήλωσε ότι ο Δήμος προσπαθεί να είναι πάντα κοντά στους συλλόγους και στο κοινωνικό τους έργο.
«Ενώνουμε σήμερα τις ευχές όλων μας, να λείψει παντελώς η βία, από όλες τις κοινωνίες» τόνισε η πρόεδρος κα Γιούλη Φωστηροπούλου, στη σύντομη ομιλία της, ευχαριστώντας για την ενθάρρυνση και τη στήριξη, τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη, την πρώην δήμαρχο  Βέροιας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου (που ήταν παρούσα), τον νυν δήμαρχο Κ. Βοργιαζίδη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Άρη Λαζαρίδη και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών για τις βελτιωτικές παρεμβάσεις στο νέο τους χώρο, καθώς και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο που στέκεται αρωγό στα κοινωνικά ζητήματα», όπως είπε.
Η τελετή έκλεισε με σύντομες ομιλίες από την κοινωνική λειτουργό Ολυμπία Λαζαρίδου και την ψυχολόγο Μαρία Ασλανίδου και τα εγκαίνια ολοκληρώθηκαν με κέρασμα και μπουφέ, με τη βοήθεια των μελών και εθελοντών του Συλλόγου.

Σ.Γκ

Δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ

2019-11-05T09:26:18+00:00
Μετάβαση στο περιεχόμενο