Ποτέ καμία μόνη! Δωρεάν δικηγόρο θα έχουν οι γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση

//Ποτέ καμία μόνη! Δωρεάν δικηγόρο θα έχουν οι γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση

Ποτέ καμία μόνη! Δωρεάν δικηγόρο θα έχουν οι γυναίκες που υφίστανται κακοποίηση


Δωρεάν δικηγόρο θα έχει στο εξής στη διάθεσή της κάθε γυναίκα που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει σε βάρος της περιστατικά ενδοοικογενειακής ή έμφυλης βίας από τον σύζυγο, τον σύντροφο αλλά και στο επαγγελματικό περιβάλλον.

Οι νομικές υπηρεσίες θα προσφέρονται δωρεάν, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, στις γυναίκες που απευθύνονται στα Συμβουλευτικά Κέντρα του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ). Στόχος είναι να μπορούν να προσφεύγουν στις αρμόδιες Αρχές και στα δικαστήρια για να προστατευτούν από τον άνθρωπο που τις κακοποιεί.

«Η νομική υποστήριξη και εκπροσώπηση είναι καίριος παράγοντας για να μπορέσει μία γυναίκα να ξεφύγει από το κακοποιητικό περιβάλλον και να οδηγήσει τον θύτη στη Δικαιοσύνη, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η υπηρεσία παρέχεται σε όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως οικονομικού εισοδήματος» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, η οποία συναντήθηκε προχθές με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρη Βερβεσό.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας που έχουν υπογράψει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, η ΓΓΔΟΠΙΦ και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), για την παροχή νομικής βοήθειας σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Επίσης, εξετάστηκαν οι δυνατότητες διεύρυνσης της συνεργασίας, με την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους δικηγόρους – νομικούς παραστάτες των θυμάτων, τη συμμετοχή του ΔΣΑ σε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των θυμάτων και την προώθηση ανάλογων πρωτοβουλιών από όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας.

«Είμαστε δίπλα σε όλα τα θύματα βίας και τους προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια για να μπορέσουν να ενδυναμωθούν και να αυτονομηθούν» τόνισε η υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από τη νομική βοήθεια, στα συμβουλευτικά κέντρα του Δικτύου Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ παρέχεται ψυχολογική, κοινωνική και εργασιακή στήριξη στις κακοποιημένες γυναίκες. (Πηγή: https://www.newsbreak.gr/)

Ο “ΕΡΑΣΜΟΣ” παρείχε και παρέχει ΠΑΝΤΑ δωρεάν νομική βοήθεια

Ο  Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», που εδρεύει στη Βέροια (Μ. Αλεξάνδρου 17 – 24ωρη γραμμή: 23310-74073) συνεργαζόμενος με την Αστυνομία, την Εισαγγελία, το Νοσοκομείο και την Πρόνοια μπορεί, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά ,να αναλάβει κάθε περιστατικό οποιασδήποτε μορφής κακοποίησης.
Ο  Ξενώνας Βραχείας φιλοξενίας  λειτουργεί ως ένα ασφαλές καταφύγιο θυμάτων βίας (μητέρας – παιδιού) ανεξαρτήτως καταγωγής, κοινωνικής, οικονομικής επιφάνειας, πεποιθήσεων κ.ο.κ.,  και προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ στέγη, διατροφή, ψυχοκοινωνική στήριξη και νομική βοήθεια, παρέχοντας τη δυνατότητα βαθμιαίας αποκατάστασης και ομαλής κοινωνικής, ακόμη και εργασιακής επανένταξης των ωφελούμενων γυναικών, στο μέτρο του εφικτού.

Παράλληλα η Επιστημονική μας Ομάδα (Ψυχολόγοι-Κοινωνική Λειτουργός) παρέχουν καθημερινή ψυχοκοινωνική στήριξη στα γραφεία του Συλλόγου, Δευτέρα – Παρασκευή από τις 9.00 – 14.00 (κατόπιν τηλ. Ραντεβού)

Σπάσε τον φαύλο κύκλο βίας και σιωπής. Βγες στο φως. Έχουμε το «πως»!

 

 

 

2022-10-05T09:22:48+00:00
Μετάβαση στο περιεχόμενο