Επικοινώνησε μαζί μας : 23310 74073 ,γραμμή 24ωρης λειτουργίας

30 Ιουλίου- Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

//30 Ιουλίου- Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

30 Ιουλίου- Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

1109- Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων

“Η εμπορία ανθρώπων είναι ένα αισχρό έγκλημα που τροφοδοτεί τις ανισότητες, την αστάθεια και τις συγκρούσεις.  Οι διακινητές ανθρώπων επωφελούνται από τις ελπίδες και την απελπισία.  Εκμεταλλεύονται τους ευάλωτους και τους στερούν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους.
Τα παιδιά και οι νέοι, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες. Οι γυναίκες και τα κορίτσια στοχοποιούνται ξανά και ξανά.  Παρατηρούμε βίαιη σεξουαλική εκμετάλλευση, συμπεριλαμβανομένης της ακούσιας πορνείας, του αναγκαστικού γάμου και της σεξουαλικής δουλείας.  Βλέπουμε το αποκρουστικό εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων.
Η εμπορία ανθρώπων έχει πολλές μορφές και δεν γνωρίζει σύνορα.  Οι διακινητές ανθρώπων πολύ συχνά δρουν ατιμώρητοι, ενώ τα εγκλήματά τους δεν λαμβάνουν αρκετή προσοχή.  Αυτό πρέπει να αλλάξει.
Τα Ηνωμένα Έθνη είναι αποφασισμένα να προωθήσουν τη δράση και να φέρουν τους διακινητές στη δικαιοσύνη προστατεύοντας και στηρίζοντας ταυτόχρονα τα θύματά τους.  Τα δικαιώματα των θυμάτων πρέπει να έρχονται πρώτα – είτε πρόκειται για θύματα διακινητών και λαθρεμπόρων, είτε για σύγχρονες μορφές δουλείας ή εκμετάλλευσης.
Στο προτεινόμενο Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Εύτακτη και Νόμιμη Μετανάστευση που πρόκειται να υιοθετηθεί τον Δεκέμβριο, τα κράτη μέλη έχουν επιδείξει αποφασιστικότητα για την πρόληψη, την καταπολέμηση και την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων στο πλαίσιο της διεθνούς μετανάστευσης.
Στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, ας ενωθούμε έναντι των βασικών ζητημάτων της πρόληψης, της προστασίας και της δίωξης, ώστε να οικοδομήσουμε ένα μέλλον όπου αυτό το έγκλημα δεν μπορεί να υπάρξει.”

Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ

Πηγή: https://www.unric.org

 

2023-07-28T13:01:11+00:00
Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»

Μετάβαση στο περιεχόμενο