Επικοινώνησε μαζί μας : 23310 74073 ,γραμμή 24ωρης λειτουργίας

3 Δεκέμβρη: Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

//3 Δεκέμβρη: Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

3 Δεκέμβρη: Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012). Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
Σύμφωνα με στοιχεία τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), περί το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού (περί το 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι) πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μειονότητα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
Για εφέτος, η Διακήρυξη της Ελληνικής Εθνικής Συνομοσπονδίας αφορά στις Συστάσεις του ΟΗΕ για την εφαρμογή της Σύμβασης σύμφωνα με την οποία τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, να απολαμβάνουν πλήρως τα δικαιώματά τους, σε ισότιμη βάση με όλο τον κόσμο.
Ημερίδα για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, διοργανώνει σήμερα η ΕΣΑμεΑ στο αμφιθέατρο των γραφείων της,  στις 09.00, με καλεσμένους υπουργούς από υπουργεία-κλειδιά για την υλοποίηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρίες, του ΟΗΕ.  «Σήμερα, στη λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή, πρέπει να…

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

 

 

 

2019-12-03T10:32:02+00:00
Μετάβαση στο περιεχόμενο