6000+ φωνές διαμαρτυρίας στη Ρουάντα, στον αγώνα για την κοινωνική αλληλεγγύη και την ισότητα των φύλων!

//6000+ φωνές διαμαρτυρίας στη Ρουάντα, στον αγώνα για την κοινωνική αλληλεγγύη και την ισότητα των φύλων!

6000+ φωνές διαμαρτυρίας στη Ρουάντα, στον αγώνα για την κοινωνική αλληλεγγύη και την ισότητα των φύλων!

Της Λιάνας Παπουτσή
Ένας στρατός συνηγόρων κατέβηκε στο Κιγκάλι, την πρωτεύουσα της Ρουάντα, δεσμευμένος με αλληλεγγύη για την προώθηση της ισότητας των φύλων.
Ήρθαμε από όλο τον κόσμο, υπουργοί, ακαδημαϊκοί, Διευθύνοντες Σύμβουλοι, στρατηγικοί κλπ. 6000+ αντιπρόσωποι με πληθώρα δεξιοτήτων ενωμένοι για να συνεχίσουν να ταράζουν για έναν κόσμο ίσο με το φύλο.
Ρουάντα, η χώρα υποδοχής αυτής της διάσκεψης μαμούθ δεν ήταν τίποτα λιγότερο από εκπληκτική.
Σε μια χώρα όπου η γενοκτονία του 1994 είδε 1 εκατομμύριο Ρουάντα να χάνουν τη ζωή τους σε 100 ημέρες & η οποία αποδεκατίστηκε, η ενότητα & η ανοικοδόμηση αυτής της μικρής χώρας της Κεντρικής Αφρικής είναι εκπληκτική. Πρέπει να το δουν για να το πιστέψουν. Απλά εκπληκτικό.
Παρουσίασα τη βία με βάση το φύλο μέσω ενός διατομητικού φεμινιστικού φακού & ότι η οικογενειακή/ενδοοικογενειακή βία είναι μια παγκόσμια κρίση που κάθε ένας από εμάς είναι υπεύθυνος για την πρόληψη. Στις 8 μέρες που έλειπα, 6, ναι, καλά διαβάσατε, 6 γυναίκες σκοτώθηκαν στην Αυστραλία από νυν ή πρώην σύντροφο.
Είμαι ευγνώμων που μπόρεσα να παρευρεθώ & να ευχαριστήσω όσους αναγνωρίζουν & πιστεύουν στη δουλειά μου.
Η αλήθεια είναι ότι χωρίς αυτούς τους ίδιους ανθρώπους δεν θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά. Οι απίστευτες γυναίκες με τις οποίες είχα το προνόμιο να ταξιδέψω στη Ρουάντα κάνουν αυτό το απίστευτα δύσκολο έργο εξαιρετικά αξίζει τον κόπο.
Πηγή αναδημοσίευσης: facebook.com/liana.papoutsis
2023-07-24T13:05:14+00:00
Μετάβαση στο περιεχόμενο