Επικοινώνησε μαζί μας : 23310 74073 ,γραμμή 24ωρης λειτουργίας

21 Σεπτεμβρίου – Διεθνής Ημέρα Ειρήνης (VIDEO)

//21 Σεπτεμβρίου – Διεθνής Ημέρα Ειρήνης (VIDEO)

21 Σεπτεμβρίου – Διεθνής Ημέρα Ειρήνης (VIDEO)

 

Το κουδούνι της Ειρήνης δωρήθηκε από την Ένωση των Ηνωμένων Εθνών της Ιαπωνίας το 1954. Έχει γίνει παράδοση να χτυπούν το κουδούνι δύο φορές το χρόνο: την πρώτη ημέρα της άνοιξης, την εαρινή ισημερία και στις 21 Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας για την Ειρήνη 

2023 Θεματικές
Δράσεις για την ειρήνη: Η φιλοδοξία μας για τους #GlobalGoals

Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης (IDP) γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 21 Σεπτεμβρίου. Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κήρυξε αυτήν την ημέρα ως ημέρα αφιερωμένη στην ενίσχυση των ιδανικών της ειρήνης, μέσω της τήρησης 24 ωρών μη βίας και κατάπαυσης του πυρός. Ποτέ ο κόσμος μας δεν χρειάστηκε περισσότερο την ειρήνη.

Το φετινό θέμα είναι Δράσεις για την Ειρήνη: Η Φιλοδοξία μας για τους #Παγκόσμους Στόχους . Είναι ένα κάλεσμα για δράση που αναγνωρίζει την ατομική και συλλογική μας ευθύνη για την προώθηση της ειρήνης. Η προώθηση της ειρήνης συμβάλλει στην υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) και η επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης θα δημιουργήσει μια κουλτούρα ειρήνης για όλους.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε: “Η ειρήνη είναι απαραίτητη σήμερα περισσότερο από ποτέ. Ο πόλεμος και οι συγκρούσεις εξαπολύουν καταστροφή, φτώχεια και πείνα και διώχνουν δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους από τα σπίτια τους. Το κλιματικό χάος είναι παντού. Και ακόμη και ειρηνικό οι χώρες κατακλύζονται από ανισότητες και πολιτική πόλωση».

Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης

Το 2023 σηματοδοτεί το μέσο για την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης το 2023 συμπίπτει με τη σύνοδο κορυφής του SDG (18 – 19 Σεπτεμβρίου) για να σηματοδοτήσει το ορόσημο στο μέσο.

Οι ΣΒΑ στοχεύουν να μας φέρουν πιο κοντά στο να έχουμε πιο ειρηνικές, δίκαιες και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίες, απαλλαγμένες από φόβο και βία. Αλλά χωρίς τη συμμετοχή και τη συμβολή ενός ευρέος φάσματος παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των 1,2 δισεκατομμυρίων νέων εν ζωή, οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο κάλεσμα των Ηνωμένων Εθνών για ανάληψη δράσης για την ειρήνη: καταπολέμηση της ανισότητας, προώθηση δράσης για την κλιματική αλλαγή και προώθηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η Σύμβαση για την Πρόληψη και την Τιμωρία της Γενοκτονίας

Το 2023 είναι επίσης η 75η επέτειος της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Σύμβασης για την Πρόληψη και την Τιμωρία της Γενοκτονίας . Το IDP 2023 ενθαρρύνει όλους τους νέους να είναι φιλόδοξοι στη δέσμευσή τους ως θετικοί και εποικοδομητικοί κοινωνικοί παράγοντες, να συμμετάσχουν στο κίνημα για την επίτευξη των ΣΒΑ και να συμβάλουν στην οικοδόμηση βιώσιμης ειρήνης. Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε να οδηγήσουμε τον κόσμο μας προς ένα πιο πράσινο, πιο δίκαιο, δίκαιο και ασφαλές μέλλον για όλους.

Η ειρήνη ξεκινά από εμένα

Πηγή: ΟΗΕ

2023-09-21T09:27:37+00:00
Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»

Μετάβαση στο περιεχόμενο