Ο Νόμος της Ανθρωπιάς!

//Ο Νόμος της Ανθρωπιάς!

Ο Νόμος της Ανθρωπιάς!

Συνέβη πριν λίγες μέρες στην Αμερική
“Η άνεργη Ελενα είχε πάρει κρυφά μια καρτέλα με αυγά από το σούπερ μάρκετ και προσπάθησε να διαφύγει όταν η ασφάλεια του μαγαζιού την έπιασε και κάλεσε την Αστυνομία.
Οταν ο αστυνομικός έφτασε επιτόπου ρώτησε την Ελενα:
-Τι έκλεψες;
-“Πέντε αυγά” του είπε κλαίγοντας . “Για να ταϊσω τα πεινασμένα παιδιά μου”.
Ο αστυνομικός δεν είπε κουβέντα, την πήρε μαζί του ξανά μέσα στο σούπερ μάρκετ και γέμισε ένα μεγάλο καρότσι με προμήθειες για εκείνη και τα παιδιά της. Απίστευτα πολλές προμήθειες που τις πλήρωσε από την τσέπη του.
Η Έλενα άρχισε να κλαίει με λυγμούς.
-“Κύριε του είπε, είναι υπερβολικό αυτό”.
Και ο αστυνομικός της απάντησε: “Μερικές φορές δεν πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος αλλά η ανθρωπιά”.
Συνέβη πριν λίγες μέρες στην Αμερική. Στην ίδια Αμερική που ένας αστυνομικός στραγγάλισε δημόσια με το γόνατό του τον Τζορτζ Φλόιντ. Στην ίδια την Αμερική που φλέγεται γιατί αφυπνίστηκαν άσπροι και μαύροι και ζητούν ισότητα και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην ίδια την Αμερική που μαύροι και άσπροι φωνάζουν ότι “οι ζωές των μαύρων αξίζουν”.
Η Ελενα είναι ΜΑΥΡΗ. Ο αστυνομικός που ΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟ του κράτους γιατί του επέβαλλε άλλο νόμο η συνείδησή του, είναι λευκός. Μπορεί να μην είναι πολλές τέτοιες ειδήσεις αλλά όταν τις συναντάμε αξίζει να τις αναφέρουμε. Γιατί δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, ούτε οι αστυνομικοί. Και υπάρχουν πολλές Ελενες που δεν είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής τους, έναν τέτοιο αστυνομικό.
2020-06-15T08:11:54+00:00