Επικοινώνησε μαζί μας : 23310 74073 ,γραμμή 24ωρης λειτουργίας

“ΡΕΝΑ”: Η Ταινία μικρού μήκους, για τη γονεϊκή κακοποίηση, που γυρίστηκε στη Βέροια (VIDEO)

//“ΡΕΝΑ”: Η Ταινία μικρού μήκους, για τη γονεϊκή κακοποίηση, που γυρίστηκε στη Βέροια (VIDEO)

“ΡΕΝΑ”: Η Ταινία μικρού μήκους, για τη γονεϊκή κακοποίηση, που γυρίστηκε στη Βέροια (VIDEO)

Γιάννης Ακριβόπουλος

Λίγα λόγια για την τρίλεπτη ταινία μικρού μήκους «ΡΕΝΑ» που γυρίστηκε στη Βέροια

Η μικρού μήκους ταινία «ΡΕΝΑ» βασίζεται στη κακοποίηση που όπως σήμερα είναι πολύ διαδομένη ως γονεϊκή κακοποίηση. Σήμερα οι αρχές μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι 1 στα 8 παιδιά δέχεται κακομεταχείριση από τους γονείς στη διάρκεια της ζωής του, δηλαδή το 12,5% των παιδιών σήμερα . Ωστόσο , οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το 40% των παιδιών βιώνουν έστω και μια φορά στη ζωή τους γονεϊκή κακοποίηση.

Η Ρένα είναι μια νεαρή κοπέλα γύρω στα 17 ετών. Η πρωταγωνίστρια βιώνει εδώ και πολλά χρόνια φαινόμενα γονεϊκής κακοποίησης. Τα φαινόμενα αυτά της έχουν προκαλέσει τάσεις διαφυγής. Η Ρένα δεν έχει βγει ποτέ στην πραγματικότητα έξω στο κόσμο. Είναι παγιδευμένη να ζει μέσα στο σπίτι της εδώ και χρόνια και να δέχεται τα σχόλια και τις άσχημες συνήθειες των γονιών της. Ωστόσο ακόμα ονειρεύεται. Σκέφτεται ότι ο κόσμος ίσως είναι όμορφος.

Στην ιστορία μας, λοιπόν, η πρωταγωνίστρια αφηγείται πώς νιώθει και τι βλέπει όταν βγαίνει έξω στο κόσμο. Ο κόσμος της είναι ένα λιβάδι. Το σπίτι της είναι το τρομακτικό δάσος με τα φίδια, τα έντομα και τα άγρια ζώα. Μια φυγή, έτσι, θα κάνει τη Ρένα να επισκεφθεί για μια τελευταία φορά το πανέμορφο αυτό λιβάδι.

Η ταινία μικρού μήκους «ΡΕΝΑ» έχει ήδη ταξιδέψει σε φεστιβάλ στο εξωτερικό όπως τα φεστιβάλ του Lift Off και το BHERC στο Λος Άντζελες και συνεχίζει το ταξίδι της.

ΣΕΝΑΡΙΟ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Ακριβόπουλος , Αλέξανδρος Δαμιανίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Μαριαλένα Ψαριάη
Κάμερα: Αριστείδης Μπουρουτζήκας
Παραγωγή: 35 TAKE
Script supervisor: Δημήτρης Αρβανιτίδης
Make up: Ηλιάνα Τράμπαλη
Παίζουν: Χρυσάνθη Μερμίγκη , Τάσος Κουτσάμπασης

Πηγή αναδημοσίευσης: https://www.neolaia.gr/

2023-09-13T10:29:17+00:00
Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»

Μετάβαση στο περιεχόμενο