Επικοινώνησε μαζί μας : 23310 74073 ,γραμμή 24ωρης λειτουργίας

Ένταξη του «ΕΡΑΣΜΟΥ» στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

//Ένταξη του «ΕΡΑΣΜΟΥ» στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

Ένταξη του «ΕΡΑΣΜΟΥ» στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη της δομή μας στο νέο Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027 με τη συνέχιση υλοποίησης της Πράξης:

«Συνέχιση παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού/Υπηρεσίες στήριξης θυμάτων κακοποίησης και υποστήριξης ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές»

Εδώ και 17 χρόνια,  ο πρώτος μεγάλος σταθμός για τον «Έρασμο» υπήρξε η ένταξη της δομής, το Δεκέμβριο του 2018, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2021, με την σημαντική υποστήριξη του Δήμου Βέροιας, και του Δημάρχου κ. Κων. Βοργιαζίδη, τον οποίο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, όπως και την πρώην Δήμαρχο Βέροιας κ. Χαρ. Ουσουλτζογλου, η οποία και ως γυναίκα, στάθηκε στο πλευρό του Συλλόγου μας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του. Η ως άνω ένταξη, που αποτέλεσε  «ορόσημο» κομβικής σημασίας για την υπόσταση και το έργο μας, με  την πρόσληψη επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού αλλά και η τριετής χρηματοδοτική παράταση στήριξης της δομής που ακολούθησε το 2021 μέχρι το Μάιο του 2023, έδωσαν στον «Έρασμο» νέες, διευρυμένες δυνατότητες εξυπηρέτησης περισσότερων περιστατικών,  σε επίπεδο Α/θμιας και Β/θμιας φροντίδας, με εντατική ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη των ωφελουμένων μας, διασφαλίζοντας ένα συστηματικό πλαίσιο  σταδιακής και ομαλής ενδυνάμωσης, με στόχο την κοινωνική, ακόμη και εργασιακή επανένταξη τους, στο μέτρο του εφικτού.

Στη νέα προοπτική που ανοίγεται μπροστά μας,  μέσα στη νέα περίοδο ένταξής μας στο ΕΣΠΑ 2021-27, που ξεκινά από την 1η Ιουνίου του 2023, το έργο μας αναμένεται να ευοδωθεί καρποφορώντας ακόμη περισσότερο, χάρη στις επίμονες ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κων. Καλαϊτζίδη και του επιτελείου των συνεργατών του, στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, που έγιναν κοινωνοί της αγωνίας μας για την απρόσκοπτη συνέχιση της  λειτουργίας της δομής, με τη διατήρηση του προσωπικού και μετέφεραν ως άλλοι πρέσβεις του έργου μας, την αδήριτη αυτή ανάγκη, στα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στον ίδιο τον Περιφερειάρχη κ. Απ. Τζιτζικώστα τον οποίο επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε και προσωπικά.

Για αυτή την τόσο σπουδαία και υψίστης σημασίας για τη λειτουργία της δομής μας κατάκτηση, τόσο για το Διοικητικό μας Συμβούλιο, τους εργαζομένους του Συλλόγου, αλλά κυρίως τους αποδέκτες των υπηρεσιών μας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως και τη Διαχειριστική Αρχή της ΠΚΜ, που αφουγκράστηκε τις αυξημένες ανάγκες μας για την ποσοτική και ποιοτική διεύρυνση του έργου μας, σε επίπεδο εξυπηρέτησης των περιστατικών που διαχειριζόμαστε σε κάθε τομέα, και ανταποκρίθηκε θετικά εξαρχής στο αίτημά μας.

Τόσο ο Δήμος Βέροιας, όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν διαχρονικοί μας αρωγοί και εγγυητές της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει η δομή μας σε όσες και όσους το έχουν ανάγκη, πιστοποιώντας πως κάθε επιτυχία στο έργο του «Έρασμου» ισοδυναμεί με ουσιαστική  ρήξη με την απάθεια, την αδράνεια και τη σιωπή απέναντι στο φαινόμενο της βίας, με μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη για όλη την Ημαθία.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται  στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027″
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

2023-06-01T10:51:36+00:00
Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»

Μετάβαση στο περιεχόμενο