Επικοινώνησε μαζί μας : 23310 74073 ,γραμμή 24ωρης λειτουργίας

«Οι φόβοι είναι …φίλοι μας»!

//«Οι φόβοι είναι …φίλοι μας»!

«Οι φόβοι είναι …φίλοι μας»!

Ομάδα ελεύθερης έκφρασης και συζήτησης για την 3η ηλικία του «Έρασμου»

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη και η 3η συνάντηση της Ομάδας ελεύθερης έκφρασης και συζήτησης για την 3η ηλικία, το πρωί της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου 2020, στα γραφεία του «Έρασμου» (Μ. Αλεξάνδρου 17, Βέροια), με εισηγήτρια και συντονίστρια τη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια και Ψυχολόγος του Συλλόγου Έμυ Μήτσιου.

«Όσο μεγαλώνω μεγαλώνει και ο φόβος μου για το θάνατο, ακόμη και για μια αρρώστια»

Η συνάντηση είχε ως κεντρική θεματική την ανάλυση της έννοιας του φόβου, των φοβιών και των καθοριστικών και ποικίλων επιδράσεων στην ψυχολογία και τη συμπεριφορά στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου. Η συζήτηση εστίασε στον ορισμό και το περιεχόμενο του φόβου ως πραγματικής απειλής βάσει  εμπειριών ή στη βάση συνειρμικών αλυσιδωτών σκέψεων,  καταστάσεων και αντικειμένων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μήτσιου: «…Καλούμαστε να αποκωδικοποιήσουμε αυτό  που μας συμβαίνει, ώστε να κατανοήσουμε την αβίωτη ζωή μας ή να δούμε το χρόνο που κυλάει χωρίς να απελευθερώνονται οι επιθυμίες μας. Σκεφτείτε ένα αναμμένο κερί. Όσο σκοτάδι κι αν υπάρχει γύρω του, το φως του δε χάνεται!..».
Έγινε επίσης κατηγοριοποίηση των ειδών των φοβιών, αναφορά στους λόγους ανάπτυξης τους  που παραμένουν αδιευκρίνιστοι κλπ.

Οι συναντήσεις της «Ομάδας ελεύθερης έκφρασης και συζήτησης για την 3η ηλικία» διεξάγονται κάθε Τετάρτη στις 10.30π.μ. στα γραφεία του «Έρασμου» Μ. Αλεξάνδρου 17, στη Βέροια.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περεταίρω πληροφόρηση και δηλώσεις συμμετοχής Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00 – 14.00. Στο τηλ. 23310 74073 ή στο Email: erasmos.veria@gmail.com

 

 

2020-02-26T11:37:57+00:00
Μετάβαση στο περιεχόμενο