«Ρόλοι και Ψυχική Υγεία της Γυναίκας του Σήμερα»

//«Ρόλοι και Ψυχική Υγεία της Γυναίκας του Σήμερα»

«Ρόλοι και Ψυχική Υγεία της Γυναίκας του Σήμερα»

Φόρουμ – Ανοιχτή συζήτηση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Οι ρόλοι των κοινωνικών δραστηριοτήτων και η θέση, σε κάθε τομέα της καθημερινής ζωής της σύγχρονης γυναίκας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης – φόρουμ με εισηγήσεις και ανοιχτή συζήτηση, στο φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μάρτη – Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο επετειακής αναφοράς στην 8η Μάρτη και διοργανώθηκε από την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Βέροιας, με θεματικές εισηγήσεις της Λίλιαν Αθανασοπούλου, Ψυχιάτρου Παίδων και Εφήβων, Συντονίστριας-Διευθύντριας ΕΣΥ Γ.Ν. Γ. Παπανικολάου, η οποία ανέπτυξε το θέμα: « Η ψυχική υγεία της γυναίκας σήμερα», του Αντώνη Καραβασίλη, Σχολικού Ψυχολόγου και μέλους της επιτροπής ισότητας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η ψυχική υγεία της έφηβης γυναίκας», του Δρ. Δημήτρη Ταχματζίδη, Φιλόλογου – Θεατρολόγου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η ψυχική υγεία της γυναίκας και η τέχνη» και της Γενικής Διευθύντριας της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και φιλόλογου Κατερίνας Γρηγοριάδου, η οποία παρουσίασε στο κοινό τα προγράμματα πολιτισμού της ΚΕΠΑ, και τη δυνατότητα συμμετοχής των γυναικών της πόλης σε αυτά.

Την εκδήλωση συντόνισε η Δρ. Ειρήνη Αναγνώστου- Κελεπούρη, Εξελικτική και Σχολική Ψυχολόγος, ενώ προλόγισε η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας  Συρμούλα Τζήμα. Μετά το πέρας των εισηγήσεων, ακολούθησε διάλογος και προβλήθηκε θεματικό βίντεο που παρουσίασε πέντε γυναίκες που διαπρέπουν σε παραδοσιακά «ανδροκρατούμενα» επαγγέλματα στην Βέροια, ανατρέποντας έμφυλα στερεότυπα και προκαταλήψεις. Γυναίκες που μιλούν για τις προκλήσεις και την εμπειρία από το χώρο εργασίας τους, ενώ παρουσιάστηκαν και 12 γυναίκες, γεννημένες τους 12 μήνες του χρόνου, που χάρη στο ταλέντο, το δυναμισμό και τον καινοτόμο τρόπο σκέψης τους άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου που γέμισε το φουαγιέ και μεταξύ αυτών η πρώην Δήμαρχος Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου, ο Αντιδήμαρχος Αλέξης Τσαχουρίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Κώστας Ρίζος, ενώ εκπροσωπήθηκαν το Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Βέροιας, που μετέχει στην Επιτροπή Ισότητας, όπως και ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ», ο Όμιλος Προστασίας Απόρου Παιδιού, ο Σύλλογος Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό (ΜΑμΑ), ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΦΨΥ), η φεμινιστική οργάνωση «ΚΙΛΟΤΙΝΑ» και λοιποί κοινωνικοί φορείς.

 

2023-03-09T09:58:42+00:00
Μετάβαση στο περιεχόμενο