Επικοινώνησε μαζί μας : 23310 74073 ,γραμμή 24ωρης λειτουργίας

8 Μάρτη. Η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Βέροιας τίμησε και φέτος δυναμικά τη Γυναίκα, στην πλ. Δημαρχείου VIDEO

//8 Μάρτη. Η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Βέροιας τίμησε και φέτος δυναμικά τη Γυναίκα, στην πλ. Δημαρχείου VIDEO

8 Μάρτη. Η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Βέροιας τίμησε και φέτος δυναμικά τη Γυναίκα, στην πλ. Δημαρχείου VIDEO

Πρωταγωνιστές της δράσης εκπαιδευτικοί και μαθητές του 1ου Δημοτικού, του Γυμνασίου Μακροχωρίου και του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας  

Με πολύ αυθορμητισμό, φαντασία, έμπνευση και δημιουργικότητα, εκπαιδευτικοί και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, του Γυμνασίου Μακροχωρίου και του 1ου ΕΠΑΛ, έδωσαν και φέτος το δικό τους αυθεντικό στίγμα αγωνιστικότητας, αποτείνοντας τιμή στην γυναίκα που σήμερα γιορτάζει παγκοσμίως, στην σχετική εκδήλωση που έλαβε χώρα, υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας, στο πρωί της Παρασκευής 8 Μαρτίου, στην πλ. Δημαρχείου της Βέροιας.

Η ετήσια δράση της Επιτροπής, με νέο Πρόεδρο τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Τσιλογιάννη και μέλη τους κ.κ. Πολυξένη Ντάγκα, Παρασκευή Αγγελή, Ευθυμία Τσαπαροπούλου, Γεωργία Φωστηροπούλου, Ειρήνη Αναγνώστου, Αντώνιο Τσιτλακίδη και Ελσα Τζελέπη, τίμησε και φέτος την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μετά από σχετική απόφαση του ΟΗΕ το 1977, μια επέτειο ορόσημο μνήμης, από την κοινωνική εξέγερση που γράφτηκε στην Ιστορία, με το αίμα των υφαντριών της Νέας Υόρκης το 1857, μια μέρα – «σημαία» και αέναο σύμβολο των διαχρονικών αγώνων για την προάσπιση της Ισότητας των φύλων και των  δικαιωμάτων των απανταχού γυναικών!Στο πλαίσιο της δράσης, παρουσία της διοίκησης και των εργαζομένων του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βέροιας, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Γιώργος Τσιλογιάννης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας  Ευθυμία Γώτη, η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Χάρη Αξούριστου, καθώς και η Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας και πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Συρμούλα Τζήμα.

Οι μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν, με πλακάτ συνθημάτων και αυτοσχέδια σκίτσα, υπέρ των παγκόσμιων αγώνων του γυναικείου κινήματος και της Διεθνούς Ειρήνης, μετέδωσαν δυναμικά την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο με τη γυναίκα στη θέση που πραγματικά της αξίζει, σε μια κοινωνία χωρίς έμφυλη βία, ανισότητες και διακρίσεις.

Μια έμπρακτη απόδειξη πως από σήμερα οι ίδιοι ως μαθητές και αύριο ως συμπολίτες μας, εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, με την αρωγή των δασκάλων και των καθηγητών τους αλλά και τη σύμπραξη φορέων και δομών, όπως ο «Έρασμος», που διενεργεί σχετική δράση ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας, με αυτό το σκοπό, δηλαδή την αλλαγή της κοινωνικής συνείδησης απέναντι στο γυναικείο φύλο.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας τραγούδησαν χορωδιακά ένα σχετικό με τη γυναίκα θεματικό τραγούδι, υπό τη διεύθυνση και συνοδεία στα πλήκτρα, της καθηγήτριας μουσικής Βασιλικής Βλέτση.
Το Γυμνάσιο Μακροχωρίου παρουσίασε μοντέρνα χορογραφία δύο μαθητριών, ενώ η Εκπαιδευτικός – Υπεύθυνη του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας Λίζα Τσέκου διάβασε ένα συμβολικό ποίημα της ιδίας αφιερωμένο στην Γυναίκα και τους πολλαπλούς κοινωνικούς και καθημερινούς της ρόλους.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, οι εργαζόμενοι του «Έρασμου» μοίρασαν ως κέρασμα στους μικρούς, τους μεγάλους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ντόνατς, ως μια ευγενική προσφορά του κ. Αντώνιου Νούσιου, σταθερού χορηγού του Συλλόγου μας και της επιχείρησης του “Mr. Tonny”.

2024-03-11T12:54:00+00:00
Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»

Μετάβαση στο περιεχόμενο