Ν. Καλλιγά “Η Βέροια στην Κατοχή και τον Εμφύλιο 1940-49”. Ένα βιβλίο που προβάλει την ιστορία και στηρίζει τις κοινωνικές ανάγκες του τόπου μας!

//Ν. Καλλιγά “Η Βέροια στην Κατοχή και τον Εμφύλιο 1940-49”. Ένα βιβλίο που προβάλει την ιστορία και στηρίζει τις κοινωνικές ανάγκες του τόπου μας!

Ν. Καλλιγά “Η Βέροια στην Κατοχή και τον Εμφύλιο 1940-49”. Ένα βιβλίο που προβάλει την ιστορία και στηρίζει τις κοινωνικές ανάγκες του τόπου μας!

Με μεγάλη επιτυχία η χθεσινή βιβλιοπαρουσίαση, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Έναν λογοτεχνικό «σταθμό» – ορόσημο για την ιστορία της Βέροιας, κατά τα χρόνια της κατοχής και του εμφυλίου, αποτελεί το βιβλίο του Νικολάου Καλλιγά, με ομώνυμο τίτλο, που παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα, 6-4-22, στη μεστή από κόσμο αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου, με την υποστήριξη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Βέροιας, παρουσία εισηγητών – εκπροσώπων του λόγου και του πνεύματος, που παρουσίασαν το βιβλίο και μεταξύ αυτών οι κ.κ. Παύλος Πυρινός, Αναστάσιος Βασιάδης, Χρήστος Ζαμπούνης και ο Γεράσιμος Καλλιγάς, ο οποίος εξέδωσε το βιβλίο (Εκδόσεις «Super Course» ).

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη ιστορική και λογοτεχνική αξία του έργου, οφείλουμε να αναφερθούμε στην πρόθεση του εκδότη κ. Γεράσιμου Καλλιγά και να τον ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά, να υποστηρίξει τόσο το Σύλλογό μας όσο και άλλες τοπικές δομές και συλλόγους κοινωνικής και πολιτιστικής αναφοράς, με σημαντικό μέρος των εσόδων του βιβλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο το βιβλίο 335 σελίδων, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και σπάνια ντοκουμέντα, εκδόθηκε από τα Κ.Ξ.Γ Λέξις και τις εκδόσεις Super Course σε 3.000 αντίτυπα και πωλείται προς 5 ευρώ, με σκοπό να συλλεγούν 15000€ και να διαμοιραστούν ισόποσα στην Πρωτοβουλία για το παιδί, τον Σύλλογο Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγείας (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ), το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό (Μ.Α.μ.Α), τον Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ», το Σύλλογο Μικρασιατών, τον Σύλλογο Βλάχων και την Εύξεινο Λέσχη.

Φωτογραφίες: Faretra.info

2022-04-07T08:44:22+00:00
Μετάβαση στο περιεχόμενο