«Έμφυλη βία & trafficking. Συγκοινωνούντα δοχεία μιας διαχρονικής μάστιγας»

//«Έμφυλη βία & trafficking. Συγκοινωνούντα δοχεία μιας διαχρονικής μάστιγας»

«Έμφυλη βία & trafficking. Συγκοινωνούντα δοχεία μιας διαχρονικής μάστιγας»

Μεγάλη η συμμετοχή, άριστες οι εντυπώσεις της εκδήλωσης – βιβλιοπαρουσίασης του «ΕΡΑΣΜΟΥ», με αφορμή την 25η Νοέμβρη

Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε η «αυλαία» των δράσεων της Θεματικής Εβδομάδας του «Έρασμου», με αφορμή την 25η Νοέμβρη – Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με πρώτη την εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση που συνδιοργανώσαμε με το βιβλιοπωλείο «Ηλιοτρόπιο» και την Αναστασία Χριστοδούλου, στον Πολυχώρο «Ελιά» της Βέροιας, το απόγευμα της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2023.

Η εκδήλωση με τίτλο: «Έμφυλη βία & trafficking. Συγκοινωνούντα δοχεία μιας διαχρονικής μάστιγας», συμπεριέλαβε τη Βιβλιοπαρουσίαση του Αστυνομικού Μυθιστορήματος του Εκπαιδευτικού και Συγγραφέα Τάσου Παπαναστασίου «Το Σπάσιμο» (εκδόσεις «ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ»), με θέμα το trafficking (Εμπορία – διακίνηση γυναικών) και στο πλαίσιο της διοργάνωσης τοποθετήθηκαν: Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας, εκ μέρους της Επιστημονικής Ομάδας του «Έρασμου» η Ψυχολόγος της δομής Ευμορφία Μήτσιου και τέλος τον λόγο πήρε ο ίδιος ο συγγραφέας, κ. Παπαναστασίου.

Σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του ΔΣ του «Έρασμου» απηύθυνε η  Δικηγόρος Φωτεινή Κύρτσιου, η οποία προλόγισε την εκδήλωση και ενημέρωσε το κοινό για τις δράσεις της θεματικής εβδομάδας του Συλλόγου μας, με αφορμή την 25η Νοέμβρη.

Ακολούθως η Ψυχολόγος της δομής Ευμορφία Μήτσιου αναφέρθηκε στα φαινόμενα της Έμφυλης Βίας και του Trafficking, μέσα από την οπτική του βιβλίου του κ. Παπαναστασίου, αλλά και σε άμεση συνάφεια με το έργο του Συλλόγου σε επίπεδο αντιμετώπισης, διαχείρισης περιστατικών και των δράσεων πρόληψης της βίας κατά των γυναικών.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Χαρέλας, οποίος μίλησε αρμοδίως, ως ειδικός στον τομέα της καταπολέμησης της διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, καταθέτοντας  σημαντικές τομές, μέσα από την πολυετή υπηρεσιακή εμπειρία του πάνω στο θέμα.

H εκδήλωση έκλεισε με την εμπεριστατωμένη τοποθέτηση του συγγραφέα και εκπαιδευτικού κ. Τάσου Παπαναστασίου, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στις αφορμές και τις ενδόμυχες αιτίες που τον εξώθησαν στην ανάγκη να γράψει το Αστυνομικό Μυθιστόρημα «Το Σπάσιμο», ένα σκληρό πόνημα, όπως το χαρακτήρισε, που όμως αντικατοπτρίζει μια εξίσου σκληρή και ανάλγητη πραγματικότητα, όπως το trafficking, που «καταπίνει» στην κυριολεξία ανθρώπους – γυναίκες ως επί το πλείστον – σε μια σκλαβιά χωρίς επιστροφή.

Τέλος το λόγο έλαβε η Πρόεδρος του ΔΣ του «Έρασμου» Γεωργία Φωστηροπούλου, η οποία ευχαρίστησε θερμά τους προσκεκλημένους εισηγητές, το βιβλιοπωλείο «Ηλιοτρόπιο» και προσωπικά την ιδιοκτήτρια του Αναστασία Χριστοδούλου, καθώς και το κοινό που αγκάλιασε, όχι μόνο τη συγκεκριμένη δράση, αλλά συνολικότερα το έργου του Συλλόγου.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Παπαναστασίου συνομίλησε με τον κόσμο, απάντησε σε ερωτήσεις και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.

ΦΩΤΟ: Erasmosverias.com – Faretra.info

2023-11-23T11:43:22+00:00
Μετάβαση στο περιεχόμενο