Επικοινώνησε μαζί μας : 23310 74073 ,γραμμή 24ωρης λειτουργίας

«Η Φαύστα… μετά τον Μποστ», από την Ομάδα Θεάτρου Εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας

//«Η Φαύστα… μετά τον Μποστ», από την Ομάδα Θεάτρου Εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας

«Η Φαύστα… μετά τον Μποστ», από την Ομάδα Θεάτρου Εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, ώρα 8.00 μ.μ.  στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας

Μια θεατρική παράσταση για την υποστήριξη του έργου του “ΕΡΑΣΜΟΥ”

Η Ομάδα Θεάτρου Εκπαιδευτικών από το 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας εδώ και δυο χρόνια, υπερπηδώντας τα εμπόδια της πανδημίας covid-19, προετοιμάζει την παράσταση «Η Φαύστα…μετά τον Μποστ».

Στην πορεία της αυτή  και με την εξωστρέφεια που τη διακρίνει συνεργάστηκε με τον πολιτιστικό, εξωραϊστικό σύλλογο Εργοχωρίου για να μοιραστεί τη χαρά και τις αγωνίες της δημιουργίας.

Η θεατρική ομάδα  όμως δε σταμάτησε εκεί.  Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και συναισθανόμενη ότι μία ερασιτεχνική δράση μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη, θέλησε να αφιερώσει την παράσταση στον Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης  «Έρασμος». Γνωρίζοντας τη δυναμική ιστορία του συλλόγου  και τη στήριξη που προσφέρει σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αποφάσισε να συνδράμει στην ενίσχυσή του.

Η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, ώρα 8.00 μ.μ.  στο Χώρο Τεχνών.

Βασίζεται στη γνωστή ιλαροτραγωδία του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ) «Φαύστα ή η απωλεσθείς κόρη».

Έργο υπερρεαλιστικό, υπερβατικό και άχρονο, σε πρωτότυπη ρίμα (δεκαπεντασύλλαβος), με ένα συμφυρμό πομπωδών, καθαρευουσιάνικων, λαϊκών και ξένων  εκφράσεων   (χαρακτηριστικός τρόπος γραφής του συγγραφέα), πρόκληση για τον θίασο που εκφέρει τον λόγο του Μποστ. Το έργο στοχεύει στον μικροαστό Έλληνα, στον καθωσπρεπισμό, την ημιμάθεια  και την ξενομανία ενώ με τις επίκαιρες αναφορές του ανασκαλεύει παθογένειες του σήμερα αλλά και παθογένειες από τις οποίες δεν απαλλαγήκαμε ποτέ.

Μαζί με όλα αυτά όμως την παράσταση διατρέχει ένα «σκηνικό παιχνίδι» που μας θυμίζει ότι η ζωή μπορεί να’ ναι και γιορτή, να’ ναι και πανηγύρι.

Η εμψυχώτρια της ομάδας
Λίζα Τσέκου

Γενική Είσοδος 5€

Τα έσοδα θα διατεθούν προς στήριξη του έργου του Συλλόγου κοινωνικής παρέμβασης “ΕΡΑΣΜΟΣ” για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της κακοποίησης γυναίκας – παιδιού

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ, Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 17 (3ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ) ΒΕΡΟΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9.00 – 14.00
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 23310 74073
EMAIL: erasmos.veria@gmail.com

2023-05-31T08:34:27+00:00
Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»

Μετάβαση στο περιεχόμενο