Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής στις Ομάδες των Δράσεων Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης του “Έρασμου”

//Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής στις Ομάδες των Δράσεων Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης του “Έρασμου”

Ανοιχτή Πρόσκληση Συμμετοχής στις Ομάδες των Δράσεων Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης του “Έρασμου”

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης “Έρασμος” και η Επιστημονική Ομάδα των εργαζομένων της δομής, επιθυμούν να σας ενημερώσουν για τη δυνατότητα συμμετοχής σας στις ομάδες των δράσεων κοινωνικής ευαισθητοποίησης που διενεργούμε σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια (Βιωματικά Σεμινάρια Αυτογνωσίας και ποικίλης θεματολογίας και Σχολές Γονέων), από το 2018.

Θεωρούμε ότι τα αντικείμενα αναφοράς των δράσεων, που αφορούν ενήλικες, οι οποίοι σχηματίζουν κύκλους κλειστών συναντήσεων συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών – απόψεων, με την καθοδήγηση και την επιμέλεια των Ψυχολόγων και της Κοινωνικής Λειτουργού της δομής μας, αφορούν τόσο ενεργά όσο και δυνητικά κάθε συμπολίτη μας που έχει πρωτίστως κοινωνικές  ευαισθησίες, αισθάνεται ζωτικό μέλος της τοπικής μας κοινωνίας και συγκοινωνός των κοινών μας ανησυχιών, αγωνιών, αλλά και στόχων – επιδιώξεων που συγκλίνουν στο κοινό καλό.

Φιλοσοφία μας ως προς τη διοργάνωση των δράσεων είναι να αποτελέσουν ένα δημιουργικό και αποτελεσματικό εργαλείο αλλαγής του τρόπου σκέψης και ζωής των ανθρώπων της παρούσης αλλά και των μελλοντικών γενεών της τοπικής μας κοινωνίας, επ’ αγαθότερον. Ένας στόχος που αντανακλά σημαντικά οφέλη για την προαγωγή της ποιότητας ζωής όλων μας, ανεβάζοντας όλοι μας τον πήχη του σημερινού μέσου όρου ψηλότερα και συμβάλλοντας στην αναδόμηση μιας κοινωνίας με περισσότερο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις παναθρώπινες αξίες που περιφρουρούν την αξιοπρέπεια όλων και παντού, σε κάθε γωνιά και γειτονιά της περιοχής μας.

Αναλυτικότερα:

Τι είναι οι Δράσεις Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης και σε ποιους απευθύνονται

Καθιερώθηκαν και διενεργούνται από την επιστημονική ομάδα του Συλλόγου μας (Ψυχολόγοι – Κοινωνική Λειτουργός) το 2018 και έκτοτε πλαισιώνουν ομάδες Βιωματικών Σεμιναρίων και Σχολών Γονέων ενηλίκων σε κλειστούς κύκλους συνάντησης σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια, με την υποστήριξη των τριών ομώνυμων Δήμων της Ημαθίας. Οι δράσεις αυτές φιλοδοξούν και το επιτυγχάνουν αποδεδειγμένα να λειτουργούν μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα ως «εργαλεία» πρόληψης κατά της βίας, με τη σταδιακή αναδιαμόρφωση της κοινωνικής συνείδησης της παρούσας αλλά και των επόμενων γενεών, όπως αυτή εκφράζεται σε κάθε χώρο δραστηριότητας στην τοπική μας κοινωνία (εργασία, διαπροσωπικές σχέσεις, οικογένεια, σχολείο κ.ο.κ)

Αναλυτικότερα:

Τα Βιωματικά Σεμινάρια

Τα Βιωματικά Σεμινάρια του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», αποτελούν μια δράση δικτύωσης ανθρώπων της τοπικής μας κοινωνίας, 10 συνεδριών, οι οποίοι καλούνται σε συναντήσεις κλειστών ομάδων επικοινωνίας με συγκεκριμένη θεματολογία αναφοράς αντικειμένων.

Η θεματολογία των σεμιναρίων πραγματεύεται μεταξύ άλλων:
– Την αυτογνωσία
– Τον καθορισμό ορίων
– Την αναγνώριση αναγκών
– Τη διαχείριση συναισθημάτων
– Την αναγνώριση και αντιμετώπιση τοξικών σχέσεων
– Τη διαχείριση πένθους, άγχους, φοβιών κλπ.

Η δράση αποσκοπεί στην προσφορά ερεθισμάτων στους συμμετέχοντες, ώστε  να εκφραστούν ελεύθερα, να πειραματιστούν, να επεξεργαστούν τις εμπειρίες τους και να αναπτύξουν προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες.

Οι Σχολές Γονέων

Οι Σχολές Γονέων του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» αποτελούν έναν κύκλο συμβουλευτικής και συνεργασίας ομάδων γονέων και ειδικών επιστημόνων του συλλόγου, 10 συνεδριών, πάνω σε καίρια ζητήματα που αφορούν το παιδί, την οικογένεια και την γονεϊκή συμπεριφορά.

Η οικογένεια ως το πλέον σημαντικό πλαίσιο παροχής ασφάλειας και σταθερότητας στο παιδί, χρειάζεται υποστήριξη και καθοδήγηση, ώστε να είναι σε θέση να δώσει στο παιδί τα κατάλληλα εφόδια για την ψυχική του υγεία και να το βοηθήσει να αναπτυχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κάθε Σχολή Γονέων στοχεύει στο να βελτιώσουμε την επικοινωνία με τα παιδιά μας, να μιλήσουμε για το παιδί- το σχολείο και την οικογένεια, να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές και πνευματικές ανάγκες των παιδιών, να ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας, να υιοθετήσουμε νέους κανόνες συμπεριφοράς, να καθορίσουμε ρόλους, να συζητήσουμε τα προβλήματα- προβληματισμούς μας και να βρούμε λύσεις και τέλος, να διαμορφώσουμε ευτυχισμένους αυριανούς πολίτες.

Η στήριξη αυτού του θεσμού και η προστασία της ψυχικής υγείας, ανηλίκων και ενηλίκων ατόμων, μέσα στο σύστημα της οικογένειας, σκοπό έχει να υποστηρίξει τους γονείς στο δύσκολο ρόλο τους. Η γονεΐκή συμπεριφορά διδάσκεται, καθώς το να γίνει κανείς γονιός χρειάζεται πολλά περισσότερα από το να φέρει ένα παιδί στον κόσμο. Πρόκειται για μια διαδικασία ανάπτυξης που τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή.

Συμβολικό Κόστος συμμετοχής – 2€ ανά συνεδρία κατ’ άτομο (20€ για τις 10 συνεδρίες)

Οι ενδιαφερόμενοι και για τις δύο δράσεις μπορούν να απευθύνονται για περεταίρω πληροφόρηση και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του «Έρασμου» Μ. Αλεξάνδρου 17, στη Βέροια
Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00 – 14.00.
Στο τηλ. 23310 74073
ή στο
Email: erasmos.veria@gmail.com

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

2022-04-01T10:21:18+00:00
Μετάβαση στο περιεχόμενο