Για άλλη μία φορά ο “ΕΡΑΣΜΟΣ” στο πλευρό των προσφύγων

/, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ/Για άλλη μία φορά ο “ΕΡΑΣΜΟΣ” στο πλευρό των προσφύγων

Για άλλη μία φορά ο “ΕΡΑΣΜΟΣ” στο πλευρό των προσφύγων

Με διάθεση να προσφέρουν λίγη χαρά και αισιοδοξία, μέλη του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ», επισκέφθηκαν τους πρόσφυγες στον οργανωμένο χώρο φιλοξενίας, στο δημοτικό διαμέρισμα Αγ. Βαρβάρα.
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην στρατοπέδου με τις ζωγραφιές των μικρών παιδιών να στολίζουν τους τοίχους, αποτυπώνοντας το δράμα των ξεριζωμένων από την πατρίδα τους προσφύγων, οι κυρίες του Συλλόγου «ΕΡΑΣΜΟΣ» υποδέχθηκαν γυναίκες και μικρά παιδιά, στέλνοντας ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

Η κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου Ολυμπία Λαζαρίδου, με την βοήθεια μεταφραστή, αναφέρθηκε επιγραμματικά στους σκοπούς του Έρασμου, που ενθαρρύνει και προστατεύει γυναίκες οι οποίες έχουν υποστεί βία, ώστε να σπάσουν την σιωπή τους και να αποδράσουν από το κακοποιητικό περιβάλλον. Επιστρατεύοντας τη διεθνή γλώσσα των ήχων η μουσική τριάδα, Κατερίνα Σωτηρίου αρμόνιο- τραγούδι, Κωστής Χαλάτσης κιθάρα- τραγούδι και  Δημήτρης  Κύρτσος μπουζούκι, διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που μητέρες μαζί με τα παιδιά τους σηκώθηκαν να χορέψουν προσπαθώντας να μιμηθούν τα βήματα παραδοσιακών  ελληνικών χορών. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενου πρόσφυγες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εδέσματα που πρόσφεραν χορηγοί και άλλα που παρασκεύασαν μέλη και φίλες του Έρασμου.

Τα χαμόγελα περίσσευαν στα χείλη των μικρών παιδιών, όταν τους προσφέρθηκαν παιχνίδια και γλυκίσματα.

Ήταν άλλη μία δράση του Συλλόγου «ΈΡΑΣΜΟΣ» που αποδεικνύει έμπρακτα ότι η αρμονική συνύπαρξη μεταξύ των δύο λαών είναι εφικτή.

 

2019-04-16T04:47:08+00:00
Μετάβαση στο περιεχόμενο