Custom Image
Επικοινώνησε μαζί μας : 23310 74073 ,γραμμή 24ωρης λειτουργίας

«Ηλικιακός και σεξιστικός ρατσισμός στην εργασία»

//«Ηλικιακός και σεξιστικός ρατσισμός στην εργασία»

«Ηλικιακός και σεξιστικός ρατσισμός στην εργασία»

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025, ώρα 7.30 μμ – στην Αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Ο Δήμος Βέροιας, ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα  «Ηλικιακός και σεξιστικός ρατσισμός στην εργασία», την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025, στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Η θεματική εκδήλωση αναφέρεται στον ηλικιακό και σεξιστικό ρατσισμό, που σχετίζονται με το σύνολο των στερεοτύπων προκαταλήψεων και διακρίσεων σε βάρος ανθρώπων, με βάση την ηλικία και το φύλο τους και θα αναπτυχθούν οι επιμέρους πτυχές που αφορούν  επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία τους, στην εργασία και τις σχέσεις με το περιβάλλον τους κοκ.

Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, η  πρόεδρος του «Έρασμου» κα  Ελένη Καζελίδου , η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας κα Έλενα Ατσάλου   και  η Αθηνά  Πλιάτσικα – Τσιπουρίδου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας .

Εισηγήτριες θα είναι τέσσερις γυναίκες η κάθε μια,  με ξεχωριστή επαγγελματική και ακαδημαϊκή πορεία στην Ελληνική κοινωνία και στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα η πρώτη ομιλήτρια θα είναι :

Η κα Άννα  Διαμαντοπούλου  Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρώην Ευρωπαϊκή Επίτροπος  για την Απασχόληση και  τις  Κοινωνικές Υποθέσεις και πρώην Υπουργός.

Στη συνέχεια την σκυτάλη θα πάρει, η  κα Λίνα Παπαδοπούλου,  Δρ. Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ, η οποία θα μιλήσει για τις  «Πολλαπλές διακρίσεις βάσει φύλου και ηλικίας στην εργασία».

« Δεν είμαι ούτε πολύ νέα, ούτε πολύ  μεγάλη – είμαι Ικανή».

Ο ηλικιακός και έμφυλος ρατσισμός στην εργασία : η αόρατη διάκριση που κοστίζει σε όλους, είναι  το θέμα της ομιλίας που θα επικεντρωθεί  η κα Δώρα Γούλα, Επικεφαλής Γραμματείας Ισότητας  Ατομικών  και Κοινωνικών Δικαιωμάτων της ΓΣΕΕ,  με μεταπτυχιακό τίτλο Μ.Α συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθησης.

Τελευταία  εισηγήτρια θα είναι η  κα Καλλιόπη Μόσχου, Επαγγελματική Σύμβουλος – Δρ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στην τοποθέτησή της  η κα Μόσχου θα μιλήσει για την «Γυναικεία Δύναμη στην Πράξη: Από τις Δεξιότητες στην Ενδυνάμωση και την Ισότιμη Συμμετοχή»,

Θα ακολουθήσει ανοιχτός διάλογος με το κοινό

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δικηγόρος και Εκδότης της εφημερίδας «ΛΑΟΣ» Ζήσης Πατσίκας.

Υπεύθυνοι προγραμματισμού της εκδήλωσης οι Δημοσιογράφοι Κωνσταντίνος Χαλάτσης και Έλσα Φανάρα.

2025-07-03T09:29:24+00:00
Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»

Μετάβαση στο περιεχόμενο