ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ2020-06-22T12:56:50+00:00

Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης

“ΕΡΑΣΜΟΣ”

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Τα Βιωματικά Σεμινάρια του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», αποτελούν μια δράση δικτύωσης ανθρώπων της τοπικής μας κοινωνίας, οι οποίοι καλούνται σε συναντήσεις κλειστών ομάδων επικοινωνίας με συγκεκριμένη θεματολογία αναφοράς αντικειμένων.

Ενδεικτικά αναφέρονται: η «αυτογνωσία», η «αυτοεκτίμηση», η «διαχείριση συναισθημάτων», ο «καθορισμός ορίων», οι «αγχώδεις διαταραχές», η «κατάθλιψη», η «διαχείριση πένθους» κ.α..

Η διεξαγωγή των Βιωματικών Σεμιναρίων αποσκοπεί στην προσφορά ερεθισμάτων στους συμμετέχοντες, ώστε να εκφραστούν ελεύθερα, να πειραματιστούν, να επεξεργαστούν τις εμπειρίες τους και να αναπτύξουν προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες.

Βιωματικά Σεμινάρια στη Νάουσα

Βιωματικά Σεμινάρια στη Βέροια

Ομάδα ελεύθερης συζήτησης και έκφρασης για την 3η ηλικία

Η «Ομάδα ελεύθερης συζήτησης και έκφρασης για την 3η ηλικία» του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» αποτελεί μια δράση δικτύωσης ηλικιωμένων ανθρώπων της τοπικής μας κοινωνίας, που συμμετέχουν σε συναντήσεις ποικίλης θεματολογίας βιωματικού χαρακτήρα, με πρωταγωνιστές τους ίδιους. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Virginia Satir στο σύγγραμμά της «Πλάθοντας ανθρώπους», «… Τα προχωρημένα χρόνια είναι η ηλικία που αρχίζει μια διαδικασία μεταβίβασης… καλούμαστε να αποχαιρετίσουμε εκείνο που υπήρξαμε και να καλωσορίσουμε αυτό που έρχεται….Χρήσιμο για αυτό θα ήταν ένα πρόγραμμα που θα βοηθούσε να σχηματιστεί η κατάλληλη δομή και να δημιουργήσουμε νέες βάσεις για να ζήσουμε τα όψιμα χρόνια…». Με τη νέα του δράση ο «Έρασμος» τιμά την 3η ηλικία, κοινωνώντας με τα ιδιαίτερα προβλήματα και τις αγωνίες της, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί αστείρευτο κεφάλαιο σοφίας και άντλησης εμπειρίας, κεφάλαιο γνώσης προς αξιοποίηση και πηγή συνειδητοποίησης ότι η ζωή δεν ήλθε μόνη, αλλά κάποιοι την έφεραν και μας την παρέδωσαν, ως μια σκυτάλη ευθύνης, αγάπης, προσφοράς και συνέπειας προς τις επόμενες γενιές.

Η ομάδα φιλοδοξεί να εμπνεύσει την αισιοδοξία και την αγωνιστικότητα για μια δυναμική παρουσία των ηλικιωμένων στην καθημερινότητα τους με το σύνθημα: «Το να γερνά το σώμα είναι αναπόφευκτο. Το να γερνά η ψυχή, όχι»!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περεταίρω πληροφόρηση και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του «Έρασμου» Μ. Αλεξάνδρου 17, στη Βέροια
Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00 – 14.00.
Στο τηλ. 23310 74073 ή στο Email: erasmos.veria@gmail.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο